CAS: Proiect de lege aprobat de Senat

Senatul a adoptat, calitate de prima camera sesizata, propunerea legislativa privind reducerea cotei contributiei sociale cu cinci puncte procentuale, doua puncte la angajator si celelalte trei la angajat. Dupa ce Guvernul a avut un punct de vedere negativ in legatura cu acest proiect de lege, initiativa legislativa se indreapta acum spre Camera Deputatilor.

Potrivit proiectului, cota de contributie de asigurari sociale este de 21,3% pentru conditii normale de munca, din care 7,5% pentru contributia individuala si 13,8% contributia datorata de angajator. In cazul conditiilor deosebite de munca, cota de asigurari sociale este de 26,3% din care 7,5% pentru contributia individuala si 18,8% pentru cea datorata de angajator. Pentru conditii speciale de munca, cota de contribtie la asigurarile sociale va fi de 31,3%, 7,5% pentru contributia individuala si 23,8% pentru cea datorata de angajator.

Proiectul a fost aprobat cu 67 de voturi „pentru”, 23 „impotriva” si o abtinere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a intrunit voturile necesare.