Cafeneaua juridică ediția a XI-a – Împărțirea bunurilor comune pe calea contestației la executare

În data de 29 iunie 2021, la orele 11:00, Avestis International organizează cea de-a XI-a ediție a Cafenelei juridice, eveniment on-line, în cadrul căruia se vor discuta cele mai importante aspecte privind „Împărțirea bunurilor comune pe calea contestației la executare”.

Dezbaterile vor fi susținute de către doamna Cristina Cornaci, fondatorul și Directorul General al Avestis și domnul Cătălin Lungănașu, judecător în cadrul Judecătoriei Timișoara şi asistent universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara.

În cadrul executării silite imobiliare, unul dintre impedimentele realizării procedurii execuţionale îl reprezintă regimul comunităţii bunurilor identificate în patrimoniul debitorilor urmăriţi. Acest impediment poate fi înlăturat, pe calea contestaţiei la executare, fiind aplicabile dispoziţii procedurale speciale din materia partajului judiciar.

În acest sens, discuțiile se vor axa asupra partajului judiciar al bunurilor comune, pe calea contestației la executare, la cererea creditorului urmăritor și se vor trece în revistă aspecte precum: procedura aplicabilă, condițiile de adminisibilitate, competența materială și teritorială, precum și efectele soluționării partajului judiciar pe calea contestației și modalități de continuare a executării imobiliare, după sistarea comunităţii de bunuri.

Evenimentul se va desfășura on-line, pe platforma Zoom, iar înscrierea pentru participați este gratuită și se poate realiza prin accesarea link-ului https://avestis.ro/participare-cafeneaua-juridica/ , iar mai multe informații pot fi consultate pe pagina oficială www.avestis.ro ori pe pagina oficială a evenimentului https://www.facebook.com/events/238537681072432

Avestis International SRL este o companie cu o existență de 11 ani pe piață, care oferă servicii integrante și complete în sfera domeniului juridic, privind recuperarea bunurilor și a creanțelor ce provin din contractele de leasing, de finanțare ori din alte relații contractuale încheiate între diferite societăți comerciale sau între acestea și consumatori. De asemenea este inițiatoarea evenimentului on-line Cafeneaua Juridică, un proiect ce are menirea de a scoate la iveală latura teoretică, dar mai ales practică a exercitării activităților de recuperare și a tuturor activităților auxiliare acesteia.

Vă invităm să vă înscrieți la evenimentul organizat de Avestis International într-un număr cât mai mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here