Buzescu Ca obtine pentru Wizz Air respingerea unei cereri de pretentii privind despagubiri in legatura cu un pretins ajutor de stat

Firma de avocatura Buzescu Ca a reprezentat cu succes compania aeriana Wizz Air intr-un litigiu privind o actiune in pretentii pentru daune de 10,5 milioane de euro formulata de Carpatair impotriva Aeroportului Timisoara. Actiunea vizeaza un pretins ajutor de stat acordat Wizz Air sub forma unor reduceri ale taxelor de aeroport.

Ca urmare a depunerii unei cereri de interventie accesorie, Wizz Air, lider al sectorului de transport aerian low-fare low-cost in Europa Centrala si de Est, a fost parte la proces ca intervenient. Dupa ce instanta de fond, Tribunalul Bucuresti, a respins initial actiunea depusa de Carpatair, Curtea de Apel Bucuresti a respins si recursul formulat de Carpatair. Decizia Curtii de Apel este irevocabila.

In acest litigiu, Carpatair a fost reprezentata de firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, in timp ce societatea Vilau & Asociatii a aparat interesele Aeroportului Timisoara.

Buzescu Ca a reprezentat cu succes, de asemenea, si companiile Statkraft Romania si Travelport Romania in litigii fiscale privind rambursarea de TVA si, respectiv, obligatii de plata la bugetul de stat.