Buzescu Ca castiga in apel pentru Amromco in procesul cu Foradex

Amromco Energy SRL, companie independenta privata de explorare si exploatare a gazelor naturale, a castigat, la Curtea de Apel Galati, un litigiu cu SC Foradex SA Bucuresti, companie care activeaza in diverse domenii, precum servicii de foraj sonde pentru petrol si gaze, foraj pentru ape geotermale, potabile si industriale, productie de materiale de contructii. Alaturi de Amromco, in acest dosar are calitatea de “parat” si Societatea Nationala de Gaze Naturale “Romgaz” SA. De asemenea, in dosar apare, in calitate de intervenient, si statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice.

Obiectul litigiului l-a constituit dreptul de proprietate si posesie, reclamat de catre Foradex SA, asupra unei sonde de petrol si gaze, situata in localitatea Gradistea, judetul Braila.

Decizia Curtii nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la pronuntare.

Potrivit portalului juridic CEE Legal Matters, Amromco a fost reprezentata in acest proces de firma de avocatura Buzescu Ca. De partea cealalta, conform portaljust.ro, Foradex a fost asistata de un consortiu format dintr-un administrator special, Calangiu Razvan Florin, si trei administratori judiciari: Dinu, Urse si Asociatii SPRL, Padeea Insolv Iprul si Via Insolv SPRL.

Prima faza a procesului s-a desfasurat la Judecatoria Faurei, care a declinat competenta de solutionare a cauzei catre Tribunalul Braila. Instanta a dat castig de cauza companiei Foradex, admitandu-i, in parte, cererea.

Respinge exceptia de netimbrare a actiunii. Respinge exceptia prematuritatii actiunii. Respinge exceptia lipsei de interes in formularea actiunii. Constata ca exceptia de necompetenta materiala a Judecatoriei Faurei a fost admisa prin sentinta civila nr. 482 din 24 aprilie 2012 pronuntata de Judecatoria Faurei in dosarul nr. 110/228/2011, de declinare a competentei in favoarea Tribunalului Braila. Admite ca fondata in parte actiunea formulata de reclamanta S.C.,,Foradex” S.A Bucuresti, cu sediul in municipiul Bucuresti, str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade, nr. 14, Sector 1, cod unic de inregistrare RO 1567268, inregistrata la ONRC sub nr. 40/1864/1991, aflata in procedura judiciara de reorganizare judiciara, reprezentata legal prin Administrator special Calangiu Razvan Florin, cu sediul in municipiul Bucuresti, str. Sapientei nr. 6, et. 3, ap. 7, sector 5, in contradictoriu cu paratele Societatea Nationala de Gaze Naturale ,,ROMGAZ” SA, cu sediul in localitatea Medias, Piata C.I. Motas, nr. 4, judetul Sibiu si S.C.,,Amromco Energy” SRL Ploiesti, cu sediul in municipiul Ploiesti, B-dul Republicii nr. 152 K, etajele 2,3,4, si mansarda, judetul Prahova si in consecinta: Obliga paratele Societatea Nationala de Gaze Naturale ,,Romgaz” SA si S.C.,,Amromco Energy” SRL Ploiesti sa-i lase reclamantei S.C.,,Foradex” S.A Bucuresti, in deplina proprietate si posesie, Sonda 22 Est Balta Alba, situata in localitatea Gradistea, tarlaua 17, judetul Braila. Respinge ca nefondate capetele de cerere avand ca obiect obligarea paratelor sa debranseze instalatia de gaze montata la Sonda 22 Est Balta Alba si obligarea paratelor la plata de daune cominatorii. Obliga paratele la plata cheltuielilor de judecata in suma de 58.538 lei reprezentand taxa judiciara de timbru catre reclamanta”, arata decizia pronuntata de Tribunalul Braila in data de 27.02.2013.

Hotararea instantei a fost atacata de catre Amromco si Romgaz la Curtea de Apel Galati.

Amromco Energy LLC este o companie independenta privata de explorare si exploatare cu sediul central in Houston, Texas, avand birouri in New York, SUA, Ploiesti si Bucuresti, Romania. Activitatea principala a companiei o constituie reabilitarea zacamintelor existente de petrol si gaze naturale de pe pietele aflate in dezvoltare in Romania. Amromco este prima companie privata care a produs hidrocarburi in Romania in ultimii 50 de ani, prima productie de gaze naturale fiind obtinuta in iunie 2003. Compania este Operatorul activitatilor de reabilitare pentru 29 de campuri de gaze naturale din Romania si in prezent exploreaza si alte oportunitati.

Foradex Bucuresti este o companie din Romania care activeaza in diverse domenii, precum servicii de foraj sonde pentru petrol si gaze, foraj pentru ape geotermale, potabile si industriale, productie de materiale de contructii. Foradex detine, totodata, si licenta de exploatare a izvoarelor termale din nordul Bucurestiului.