Burlacu & Parteners: ”Know-how-ului din evoluția societății este o provocare continuă pentru avocați”

Domnule Oleg Burlacu puteți să ne spuneți care sunt rezultatele și motivele rebrandurii societății?

– Într-o piata dinamică, așa cum este aceasta, în firmele de avocatură au intervenit, de-a lungul timpului, diverse elemente care au contribuit la modificare denumirii acestora. La noi rebranding-ul a fost condiționat de conlucrarea mai specială cu parteneri străini, prin urmare, schimbarea din Burlacu și Asociații în Burlacu și Partenerii a venit de la sine. În fond, nu este decât o schimbare de denumire, echipa funcționând pe baza acelorași principii care ne-au lansat și menținut pe piața avocaturii. Sperăm ca și pentru viitor să asigurăm aceleași standarde de calitate, astfel încât să nu existe diferențe majore ca urmare a rebranduirii.

 

Am obervat că începeți să vă poziționați puternic pe piața imobiliară, domeniu pe care l-ați evitat mult timp. Motivele acestui pas țin de solicitările primite pe acest domeniu, sau a devenit piața mai matură și mai echilibrată?

– Este foarte adevărat că firma noastră este cunoscută pe piața avocaturii ca firmă de litigii, partea de consultanță ocupând o pondere mai mică. Însă, de aproximativ un an și jumătate, la cererea unui client de-al nostru, un consorțiu româno-britanic, de a le oferi sprijin legal în dezvoltarea celui mai mare proiect de locuințe din sectorul 5 al Capitalei, am realizat că în acest domeniu există un potențial, pe care putem să-l acoperim și să-l susținem. Până în prezent suntem multumiți de demersurile noastre, în susținerea clientului, respectiv în realizarea proiectului. Ne propunem să ne extindem aria de experiență în acest domeniu, în acord cu cerințele pieței imobiliare. Suntem conștienți că acest lucru presupune un efort susținut, însă interesul în a ne specializa și pe acest segment este prezent, prin urmare suntem gata să răspundem noilor provocări.

 

Ce părere aveți despre noile arii de practică ce tot apar și la ce obligă o societate de avocatură în plină dezvoltare?

– Prin continua dezvoltare a mediului de afaceri, este absolut firesc ca o societate de avocatură să fie dispusă să implementeze noi arii de practică. Ariile noi, în special, apar datorită know-how-ului din evoluția societății și, în mod direct, obligă avocații să fie pregătiți profesional și logistic pentru aceste noi arii. Nu considerăm că apariția unor noi arii de practică ar constitui un motiv de îngrijorare, deoarece, ca avocat, ești pus întotdeauna în fața unei situații de fapt, care trebuie adaptată unei situații juridice. Este o provocare continuă, de aceea orice nouă arie care ar apărea nu face decât să ducă la perfecționarea continuă a avocatului, ceea ce, în final, constituie un plus în meseria noastră.