Brasov: 200 de participanti la dezbaterile conferintei “25 de ani de avocatura independenta"

La 20 iunie 2015 a avut loc la Brasov conferinta intitulata “25 de ani de avocatura independenta”, organizata de Baroul Brasov si Centrul teritorial Brasov al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA.

In cadrul conferintei au fost sustine teme de interes profesional de catre av. dr. Gheorghe Florea, Presedintele UNBR, av. dr. Traian Briciu, Vicepresedinte al UNBR, av. dr. Petrut Ciobanu, Vicepresedinte al UNBR, av. Anca Nicchi, decan al Baroului Harghita, av. Laczkó-Dávid Géza, decanul Baroului Covasna, judecator dr. Andreea Anamaria Chis, magistrat la Curtea de Apel Cluj, lector universitar Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes Bolyai Cluj Napoca, judecator dr. Liviu-Gheorghe Zidaru, magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, asistent universitar la Facultatea de Drept-Universitatea Bucuresti, Formator INM, av. dr. Ioan Constantin Gliga, lector Facultatea de Drept- Universitatea Transilvania Brasov, lector INPPA- Centrul Teritorial Brasov.

Cei peste 200 de avocati participanti din barourile Brasov, Covasna, Harghita si Mures au dezbatut temele „Apararea apararii: vulnerabilitati ale raspunderii avocatului pentru activitatea profesionala de consultanta juridica si de reprezentare juridica”, „Dialogul interprofesional avocat – judecator. Principiul disponibilitatii armonizat cu rolul judecatorului in procesul civil”, „Acordul de recunoastere a vinovatiei”, „Procedura de judecata in cazul recunoasterii invinuirii”, „Grupul infractional si spalarea de bani”.

Au fost analizate subiecte de interes actual pentru profesie , precum : secretul profesional, perchezitia sediului profesional al avocatului, dreptul la confidentialitate garantat clientului, raspunderea  avocatului  in procesul civil, raspunderea avocatului pentru exercitarea dreptului la libera exprimare, principiul „iura novit curia”, incompatibilitatea judecatorului pentru antepronuntare, etc.

In cadrul conferintei, av. dr. Gheorghe Florea, Presedintele UNBR, a inmanat Baroului Brasov, reprezentat prin av. Cristina Gheorghe (foto articol), decan al Baroului, o diploma de excelenta, „cu prilejul aniversarii Zilei Avocatului 2015, pentru efortul depus de Barou in promovarea valorilor profesiei de avocat, pentru realizarile obtinute in activitatea de organizare a exercitarii profesiei de avocat si pentru perfectionarea activitatii avocatilor inscrisi in barou”.

Manifestarea de la Brasov se inscrie in ciclul evenimentelor programate de barouri pentru Aniversarea Zilei Avocatului 2015.