bpv Grigorescu Stefanica si BAC Investment Banking se asociaza si devin Consultant Autorizat AeRO

Firma de avocatura bpv Grigorescu Stefanica si BAC Investment Banking, unul dintre liderii regionali de tip investment banking boutique, s-au asociat si au infiintat societatea BAC Grigorescu Capital Advisors (BACG), Consultant Autorizat de Bursa de Valori Bucuresti pentru companiile, investitorii si antreprenorii interesati de listarea pe noul sistem alternativ de tranzactionare, AeRO, pe care BVB il va lansa pe 25 februarie. Joint-venture-ul dintre cele doua entitati va fi condus de catre Catalin Grigorescu (bpvGS – foto deasupra) si Dan Visoiu (BAC – foto dedesubt).

Dan Visoiu 2

BACG (logo dedesubt) este o societate unica pe piata romaneasca prin asigurarea unui „one-stop-shop‟ pentru societatile, investitorii si antreprenorii interesati de plasamente private sau de listarea pe sistemul alternativ AeRO, care vor beneficia, in acelasi timp, atat de servicii de consultanta financiara si de management, evaluare, structurare fiscala, cat si de servicii juridice. In acest fel, BACG vine in intampinarea start-up-urilor si a IMM-urilor care doresc sa obtina finantare prin listarea pe AeRO, oferindu-le consultanta in procesul de pregatire pentru intrarea la tranzactionare, dar si in intelegerea si respectarea viitoarele proceduri aplicabile dupa listare. Totodata, BACG ofera consultanta companiilor listate pe RASDAQ in procesul decizional cu privire la optiunile disponibile in urma desfiintarii pietei RASDAQ, inclusiv cu privire la trecerea pe sistemul alternativ de tranzactionare AeRO sau listarea pe piata reglementata.

Logo BACG

Profesionistii BACG activeaza de peste 20 de ani in centre financiare majore, cum ar fi New York, Londra si Moscova. Ei au asistat un numar substantial de investitori si antreprenori internationali din Europa Centrala si de Est cu privire la tranzactii intr-un spectru larg de sectoare, incluzand strangerea de fonduri de la investitori institutionali, prin intermediul fondurilor de tip private equity si venture capital, precum si al angel investors.

Profesionistii BACG sunt acreditati de catre cele mai prestigioase organizatii de reglementare internationale, cum ar fi Autoritatea de Servicii Financiare din Marea Britanie (FSA) sau de organizatii locale, cum ar fi Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR) si sunt abilitati sa ofere servicii juridice atat in Romania, cat si in Statele Unite.

Pe scurt, BACG este unica pe piata romaneasca pentru ca:

1. Are cunostintele profesionale pentru a asigura un „one-stop-shop” cu privire la toate aspectele legate de un plasament privat si/ sau listarea pe AeRO, cum ar fi, dar fara a se limita la servicii de consultanta financiara si de management, evaluare, structurare fiscala si servicii juridice.

2. Are acces la o gama larga de potentiali investitori internationali si locali, cum ar fi banci internationale de investitii, institutii financiare internationale, fonduri private de pensii, fonduri de tip private equity si venture capital, angel investors, precum si persoane fizice cu venituri mari interesate sa investeasca in societati romanesti.

3. Are un spirit antreprenorial si o experienta substantiala de lucru cu asistarea antreprenorilor in toate fazele de dezvoltare a unei societati, de la faza de start-up pana la etapele initiale si ulterioare de finantare, precum si pana la oferta publica initiala (IPO) si fazele de exit.

4. Are o competenta profesionala dovedita, experienta si cunostinte atat in sectorul de investment banking, cat si in sectorul juridic, acumulate pe parcursul a doua decenii prin implicarea specialistilor sai in numeroase tranzactii transfrontaliere complexe, investitii bancare si mandate de strangere de fonduri.

Bazand-se pe bogata experienta profesionala a conducerii companiei si consultantilor in domeniul pietelor europene emergente, BAC Investment Bnaking a reusit sa isi asume un rol activ in organizarea si consilierea in domeniul investitiilor in sud-estul Europei. Contand pe importanta sa prezenta locala, alaturi de know-how-ul occidental de inalta calitate si de experienta solida, BAC presteaza servicii in domeniul fuziunilor si achizitiilor, privatizarii si al consultantei pentru finantarea proiectelor. Strategia companiei BAC consta in furnizarea serviciilor de consultanta individualizata investitorilor straini, societatilor locale si altor institutii ale statului. Mai mult decat atat, BAC presteaza diverse servicii legate de obligatiuni, precum: swap intre imprumuturi si capitaluri proprii, recuperarea datoriilor, emiterea de obligatiuni de catre stat si societati nationale.

bpv Grigorescu Stefanica este o societate romaneasca independenta de avocati, cu o oferta completa de servicii (full service) pentru proiecte si litigii complexe si cu o combinatie unica de competente juridice si fiscale. Expertiza din ariile de practica juridica este potentata de cunostintele sectoriale in domeniile energie, infrastructura, utilitati, mediu inconjurator, tehnologie, farmaceutice si agricultura. bpv Grigorescu Stefanica are o echipa formata din avocati romani calificati, care au o importanta pregatire academica locala si internationala si o indelungata experienta profesionala. bpv Grigorescu Stefanica a obtinut, de-a lungul timpului, recunoasterea din partea celor mai prestigioase publicatii internationale de specialitate, care realizeaza anual clasamente ale celor mai bune societati de avocatura din Romania.

AeRO este un sistem alternativ de tranzactionare lansat recent de Bursa de Valori Bucuresti. Piata AeRO este dedicata, in special, start-up-urilor si IMM-urilor care nu indeplinesc criteriile de vechime si marime necesare in cazul listarii pe Piata Reglementata.