Bostina&Asociatii, victorie de milioane de euro pentru Galaxy Tobacco

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a reusit in instanta recunoasterea drepturilor Galaxy Tobacco (fosta Societate Nationala Tutunul Romanesc) in conformitate cu contractul de privatizare incheiat in anul 2004. In 2009, ANAF a repus in sarcina societatii o datorie in valoare de aproximativ 500 de milioane de lei, reprezentand diferite impozite si taxe precum si majorari de intarziere, suma care, la scurt timp, s-a dublat prin actualizarea majorarilor de intarziere.

„Aceasta a fost un litigiu foarte complex, cu o miza de sute de milioane de euro, si de a carui solutie depind o serie de alte litigii aflate pe rolul instantelor”, a declarat avocatul coordonator Doru Catalin Bostina (foto).

Prin decizia pronuntata la data de 4 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat irevocabil asupra litigiului dintre Galaxy Tobacco si ANAF, respingand recursul acesteia din urma. Decizia obliga ANAF sa puna in aplicare facilitatile ce au fost acordate Galaxy Tobacco si sa stopeze toate demersurile pentru incasarea acestor sume.