Bostina&Asociatii obtine o victorie pentru ApaVital Iasi

Casa de avocatura  Bostina si Asociatii a acordat asistenta juridica firmei ApaVital Iasi in deblocarea  fazei finale a proiectului de modernizare a Statiei de Epurare a Apelor Uzate Iasi. Curtea de Apel Iasi a respins demersurile asocierii J&P AVAX-ATHENA de a anula contractul de reabilitare si modernizare a statiei de epurare a apelor uzate din aglomerarea Iasi incheiat cu Ercole Marelli Impianti Technologici S.P.A.

“Prin decizia pronuntata de Curtea de Apel Iasi se clarifica situatia acestui contract stabilindu-se definitiv si irevocabil regimul juridic aplicabil. Consultanta si reprezentarea ApaVital a fost asigurata de o echipa de avocati cu expertiza in achizitii publice, mediu si litigii”, spune Catalin Giscan, coordonatorul ariei de practica mediu si utilitati din cadrul Bostina si Asociatii.

ApaVital va  investi peste 11 milioane de euro in vederea modernizarii  treptei tertiare de epurare a apei uzate, proiectul facand parte dintr-un proiect mai amplu privind  “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in Judetul Iasi”, finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu, Axa 1, care prevede investitii totale de peste 141 milioane euro care  destinat modernizarii si extinderii infrastructurii de apa si de canalizare in judetul Iasi.

“Expertiza pe care casa noastra de avocatura a acumulat-o in domeniul marilor proiecte de mediu cu finantari europene si al achizitiilor publice a fost esentiala in castigarea acestui proces,  iar succesul obtinut va conduce la imbunatatirea mai rapida a calitatii vietii locuitorilor din zona”, spune Avocatul Coordonator Doru Bostina (foto).