Bostina si Asociatii opreste procedura de atribuire privind reabilitarea statiei de epurare Falticeni

Bostina si Asociatii a obtinut la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) anularea procedurii de atribuire a contractului privind reabiliarea statiei de epurare a apelor Falticeni, anunta firma de avocatura prin intermediul unui comunicat.

In cadrul licitatiei organizate de ACET Suceava (compania de servicii comunale Suceava) a fost depus un numar de zece oferte, impotriva rezultatului procedurii de atribuire fiind formulate contestatii de urmatorii participanti: compania austriaca GINZLER STAHL-u ANLAGENBAU, asocierea COMSA – ROTARY CONSTRUCTII, avand ca lider al asocierii COMSA (Spania) si compania germana Passavant Roediger, ale caror oferte au fost respinse.

GINZLER STAHL-u ANLAGENBAU, reprezentata in fata CNSC de avocat senior Iulia Ungureanu (foto) de la Bostina si Asociatii, a cerut anularea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire nr. 9296/08.06.2012, respectiv a deciziei de respingere a ofertei, anularea procesului-verbal de evaluare a ofertelor si a actelor subsecvente acestuia, inclusiv a raportului procedurii de atribuire, constatarea nulitatii contractului de achizitie publica incheiat cu ofertantul declarat castigator si obligarea autoritatii contractante la reevaluarea ofertelor cu respectarea prevederilor legale in materia achizitiilor publice.

In urma analizei, CNSC a decis anularea procedurii de atribuire.

Proiectul de reabilitarea statiei de epurare din aglomerarea Falticeni are o valoarea estimata de 40.143.423 lei (fara TVA), fiind finantata din fonduri de coeziune (76,5%) si din surse nationale (23,5%). Durata contractului este de 31 de luni.