Bostina si Asociatii a marcat prima editie a Zilei Europene a Avocatilor printr-un proiect dedicat studentilor la drept din Cluj

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a marcat prima editie a Zilei Europene a Avocatilor printr-un proiect dedicat studentilor de la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Boylai din Cluj-Napoca.

In cadrul proiectului ”Avocat pentru o zi”, derulat impreuna cu centrul de formare juridica „Intensa Training” din Cluj-Napoca, doi studenti din anul IV de la Facultatea de Drept au avut ocazia de a-i insoti pe avocatii biroului din Cluj ai casei de avocatura pe parcursul intregii zile in salile de judecata din instante, au putut asista la pregatirea dosarelor si – in masura in care le-a fost permis – la unele intalniri cu clientii, astfel incat sa poata avea o imagine cat se poate de reala a ceea ce inseamna o zi obisnuita din viata unui avocat.

Cei doi studenti care i-au insotit pe avocatii de la Bostina si Asociatii sunt Ghicajanu Daniela (castigatoare a unei „Burse Bostina” in acest an) si Gherasim Vasile. Alti 4 studenti la drept de la UBB au insotit avocati din cadrul altor cabinete de avocatura, in cadrul aceluiasi proiect.

Asemenea ocazii ne ofera prilejul de a reflecta la trecutul, la prezentul, dar – mai ales – la viitorul profesiei de avocat si un asemenea proiect constituie, din punctul nostru de vedere, cea mai buna cale de a celebra realizarile din trecut, privind la viitor”, a spus avocatul coordonator Gheorghe Bostina (foto articol).

In 2014, la 10 decembrie, la initiativa Consiliului Barourilor din Europa, uniunile profesionale si barourile din Europa au celebrat pentru prima data „Ziua Europeana a Avocatilor”, avand ca scop promovarea valorilor comune ale avocatilor si a rolului lor in edificarea statului de drept.