Bostina si Asociatii acorda asistenta juridica pentru construirea unui grup energetic la CE Rovinari

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a acordat asistenta si consultanta  juridica Complexului Energetic Rovinari in proiectul avand ca obiect selectia unui investitor privat in vederea constituirii unei societati mixte de tip IPP pentru realizarea unui Grup Energetic nou de 500 MW la Termocentrala Rovinari.

Comisia de negociere numita pentru a gestiona proiectul a selectat oferta prezentata de Compania chineza China Huadian Engineering. Oferta castigatoare a intrunit cel mai mare numar de puncte (100), fata de 78,75 puncte obtinute de Compania Marubeni Corporation.

„Dincolo de marimea investitiei, de aproximativ 1 miliard de euro, acest proiect are o semnificatie aparte, fiind una din primele investitii ale Chinei pe piata de energie din Romania”, spune Avocatul Coordonator Doru Catalin Bostina (foto).

Avocatii de la Bostina si Asociatii au asigurat si vor continua sa asigure asistenta si consultanta juridica atat Complexului Energetic Rovinari cat si comisiei de negociere pe parcursul derularii procesului de selectie, in continuare urmand sa se deruleze negocierile cu investitorul selectat in scopul constituirii societatii mixte de tip IPP.

Constituirea societatii cu capital mixt de tip IPP, pentru implementarea obiectivului de investitii constand intr-un grup energetic nou de 500 de MW la Termocentrala Rovinari, se realizeaza conform regulilor prevazute de Procedura pentru realizarea proiectelor de tip „Green/Brown Field”, prin constituirea de societati mixte de tip IPP, avand ca aport in natura bunuri ale societatilor comerciale si companiilor/societatilor nationale din porofoliul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si aport in numerar al unui potential investitor.

Complexul Rovinari doreste sa construiasca un grup energetic nou de 500 de MW pe baza de lignit, care se va amplasa pe locul a doua grupuri de cate 200 MW existente, respectiv blocurile energetice 1 si 2 puse in functiune in perioada 1972-1973 si care sunt in prezent dezafectate.