Boom-ul din piața franceză de M&A dă naștere unor noi oportunități în avocatura de business

Un grup de avocați francezi cu experiență de lucru la firme internaționale și-au înființat propria firmă de avocatură în Paris, axată pe private equity. Firma, Mermoz Avocats, va acoperi sfera M&A, dreptul muncii, restructurări, finanțe, concurență, finance & tax.

Echipa fondatoare a lui Mermoz, formată din 25 de avocați, include opt parteneri, dintre care cinci provin de la compania de private equity Villechenon: Tristan Segonds, Gilles Roux și Arnaud Levasseur, specializați în domeniul private equity și M&A, în timp ce Catherine Nahmias-Ferrandini și Martin Kyuchokov sunt specializați în dreptul muncii și finanțe.

Toți cei cinci au experiență în Big Law – Segonds, Levasseur și Nahmias-Ferrandini au activat la Hogan Lovells, în timp ce Roux a petrecut opt ​​ani la Paul Hastings – inclusiv patru ca partener – între 2004 și 2012.. Kyuchokov, între timp, a lucrat la Jones Day între 2008 și 2010, înainte de a face tranziția la firma franceză de avocatură  NMW și, mai târziu, s-a alăturat Villenchon.

Printre grupul fondator se numără și expertul fiscal și fostul avocat al Big Law Laurent Ragot, care se alătură de la Hogan Lovells. În completarea echipei de parteneri fondatori se află Olivier Péchenard și specialistul în contracte comerciale și date personale Régis Mahieu, care se alătură de la firma franceză Aperwin.

Celor opt parteneri li se vor alătura 16 asociați și patru associates.

Potrivit Refinitiv, valoarea totală a tranzacțiilor de fuziuni și achiziții anunțate în Franța în 2021 a crescut cu 40% față de anul precedent, la peste 170 miliarde de euro, volumul tranzacțiilor crescând cu 60%.

Roux a declarat pentru Law.com că firma se așteaptă ca seria de tranzacții să continue în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din mai, deoarece investitorii caută să „profite de situația pe care o cunosc”.