Bondoc&Asociatii a asistat eMAG in achizitia PC Garage

Bondoc&Asociatii este una dintre cele mai active firme de avocatura de business de pe piata, fiind implicata intr-un numar semnificativ de tranzactii importante si complexe. La fel a fost si in  cazul uneia dintre cele mai discutate mutari pe piata de online: eMAG a achizitionat PC Garage.

Printr-un comunicat de presa trimis catre Legal Marketing, Bondoc&Asociatii a confirmat faptul ca ei au fost cei care au asistat eMAG in cumpararea PC Garage, un magazin specializat in produse IT si electronice. B&A nu se afla la prima tranzactie de acest fel, ei fiind cei care au asistat fondul de investitii Mid Europa Partners pentru obtinerea finantarii privind achizitionarea retelei private de sanatate Regina Maria.

Prin aceasta achizitie, PC Garage isi va dezvolta independent brandul, iar echipa sa va intra pe pietele noi cu ajutorul celor de la eMAG, precizeaza un comunicat de presa transmis de companie.

„PC Garage, magazin specializat in pro­duse IT si electronice, devine parte a grupului eMAG in urma acordului de preluare inche­iat in luna aprilie. In continuare, PC Garage isi va dezvolta independent brandul si echipa si va intra pe piete noi cu ajutor strategic din partea eMAG“, au declarat companiile.

„Aceasta tranzactie reprezinta trecerea PC Garage intr-o etapa superioara din punctul de vedere al dezvoltarii businessului, in Romania si regional. In plus, este o recunoastere atat a valorii echipei PC Garage, condusa excelent de colegul si asociatul meu Traian Cristea, cat si a modelului de business specializat al companiei, o constructie solida si pe termen lung, inceputa in 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile si continuata de Traian si colegii nostri de echipa incepand din 2009“, a precizat antreprenorul Marius Ghenea, fondatorul PC Garage.

Marius Ghenea a platit 235 de mii de euro in anul 2009 pentru magazinul online PC Garage, iar anul trecut a avut cifra de afaceri de 165 de milioane de lei.

eMAG, detinut de grupul Naspers, este cel mai mare retailer online din Romania, a inregistrat in 2015 un rulaj de 353 de milioane de euro, in vanzari proprii plus cele generate de partenerii din marketplace.

Iulian Stanciu, CEO al grupului eMAG sustine ca aceasta achizitie ii va oferi brandului pe care il conduce o consolidare in piata de business: „PC Garage este un nume puternic si apreciat care a reusit sa creasca prin servicii bune oferite clientului, prin specializare si cunoastere foarte buna a produsului si a industriei. Apreciez comunitatea puternica din spate si oamenii talentati din echipa. Avand in vedere cresterea industriei de jocuri peste tot in lume si pozitionarea foarte buna a PC Garage in aceasta zona, vom investi in dezvoltarea regionala si cresterea gamei de produse si servicii”.

Detalii privind valoarea tranzactiei nu au fost oferite de catre companii.