Bondoc și Asociații au oferit suport juridic în tranzacția PPF Group – Central Media Entreprises evaluată la aproximativ 2,1 miliarde dolari

Central Media Entreprises, din portofoliul căreia fac parte PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA şi PRO TV Internațional a semnat un acord final de achiziție a companiei de către un afiliat al PPF Group N.V.

In aceasta tranzactie, PPF Group a fost asistata de White & Case LLP, echipa de avocati fiind coordonata de Partners Jan Andruško si Jonathan Weinberg (Praga), Chang-Do Gong si Robert Chung (New York). Echipa extinsa a fost formata din partners Tomáš Jíně în Praga; Justin Wagstaff, Ken Barry și Colin Harley în Londra; local partner Jan Stejskal și associates Jan Jakoubek, Iva Čechráková, Kamila Daňková, Anna Stárková, Mikoláš Růžek, Petr Kalenský, Tereza Vaculíková și Tadeáš Matys în Praga; partners Arlene Arin Hahn, Henrik Patel, Seth Kerschner, Steven Lutt și David Dreier, counsel Kenneth Barr și associates Jordan Kobb, Chu Chu, DeVoia Stewart, Grayson Weeks, Julianne Prisco și Brenton Clarke în New York; associates Radoslav Pálka, Vladimir Ivančo, Michal Záthurecký și Simona Rapava în Bratislava; și associates Chris Norris și Will Summers în Londra.

Bondoc si Asociatii a oferit consultanta PPF Group in aspecte ce tin de legislatia romaneasca si ca suport pentru echipa White & Case.

Este vorba despre o tranzacție în numerar evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, în urma căreia Central Media Enterprises va fi achiziţionată de PPF, achiziţia urmând să fie finalizată la mijlocul anului viitor.

Conform clauzelor contractului, deținătorii acțiunilor comune din clasa A, emise și restante, vor primi 4.58 USD pe acțiune. Această evaluare reprezintă o majorare de aproximativ 32% din prețul acțiunilor CME, înainte de anunțul din 25 martie 2019, referitor la inițierea unui proces de explorare și evaluare al posibilelor strategii alternative de către Companie.

Comitetul Special al Consiliului împreună cu consilierii noștri au realizat o evaluare extinsă a alternativelor implicând un număr semnificativ de părți strategice și financiare. Anunțul de astăzi reafirmă angajamentul nostru de a oferi valoare tuturor acționarilor”, a declarat Jim Billock, Președintele Consiliului Director al CME.

De asemenea, într-o declarație comună, Michael Del Nin si Christoph Mainusch, Co-Chief Executives Officers, au precizat că “în ultimii șase ani, în timp ce transformam acest business asigurând o creștere uimitoare a profitabilității, focusul nostru a fost acela de a crea valoare pentru proprietarii noștri. Această tranzacție care reprezintă punctul culminant al acestor eforturi, este corectă pentru acționari și o concluzie satisfăcătoare a uneia dintre cele mai reușite transformări ale unei companii de media de top din aceste timpuri. Ne bucurăm că Grupul PPF, cu rezultate de business deosebite în mai multe industrii, împărtășește perspectiva noastră asupra conținutului local și a capacității sale de a atrage audiențe mari în televiziune.

Contractul a fost aprobat în unanimitate de către CME Consiliul Director, în baza recomandării Comitetului special al Consiliului. AT&T Inc, cel mai mare acționar al CME, a votat în favoarea tranzacției. Achiziția urmează să fie finalizată la jumătatea anului 2020, după ce va primi aprobările necesare și după ce se vor aduce la îndeplinire clauzele contractuale. Încheierea tranzacției nu este supusă niciunei constrângeri financiare.

Consilierii financiari ai Companiei au fost Allen & Company LLC și Bank of America Merrill Lynch, iar consilier juridic a fost Covington & Burling LLP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here