Bondoc si Asociatii, alaturi de Crucea Wind Farm in obtinerea unei finantari de 76 mil. de euro

Societatea de avocatura Bondoc si Asociatii a acordat consultanta juridica firmei Crucea Wind Farm, parte a grupului STEAG, in obtinerea unei finantari de 76 de milioane de euro, acordata de catre un consortiu de banci format din Erste, BCR si BERD.

Tranzactia a fost finalizata la inceputul acestei luni, banii urmand a fi folositi in dezvoltarea parcului eolian Crucea Nord, cu o capacitate de 108 MW, situat in Dobrogea.

Echipa de avocati a Bondoc si Asociatii implicata in proiect a fost formata din Lucian Bondoc, Managing Partner, si Simona Petrisor, Managing Counsel.

In acest proiect, Erste a acordat o finantare de 49 milioane de euro, alaturi de BERD, intr-o structura paralela de credit la termen, in timp ce BCR a acordat o facilitate de credit de 27 milioane de euro pentru a asigura necesarul de finantare pe parcursul procedurilor de recuperare a TVA, conform unui comunicat transmis la inceputul lunii martie de Erste Group Bank si BCR si citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, facilitatea de credit comercial oferita de Erste beneficiaza de acoperire din partea agentiei daneze de asigurare a creditelor de export Eksport Kredit Fonden.

Imprumutul sindicalizat are o scadenta de 14 ani, inclusiv perioada de constructie.

Proiectul de 108 MW este dezvoltat de firma Crucea Wind Farm, detinuta integral de STEAG, unul dintre cei mai importanti producatori de energie din Germania. Costurile totale ale investitiei se ridica la aproximativ 200 milioane de euro.

BERD a anuntat anul trecut ca intentioneaza sa participe la finantarea proiectului cu 68 milioane de euro, restul fondurilor necesare urmand sa fie asigurate de un sindicat de banci comerciale si de STEAG.

STEAG are ca obiect de activitate planificarea, constructia si operarea de centrale electrice cu eficenta ridicata, folosind combustibili fosili sau surse regenerabile. Compania a derulat proiecte in peste 60 de tari si are active operationale de 9.400 de MW, din care 7.700 de MW in Germania.

Parcul eolian va fi constituit din 36 de turbine eoliene cu o capacitate de 3 MW fiecare, furnizate de producatorul danez Vestas.

Vestas Romania si EnergoBit vor furniza celelalte elemente ale infrastructurii proiectului. Constructia se afla intr-un stadiu avansat, parcul Crucea Nord urmand sa intre in exploatare la sfarsitul anului 2014, se mai arata in comunicat.