Bondoc & Asociatii castiga pentru Europharm la ICCJ, intr-un litigiu cu o miza de peste 10 mil. de euro

Firma de avocatura Bondoc si Asociatii a obtinut pentru compania Europharm Holding, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), anularea unei notificari de plata a unei taxe claw-back, impusa de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), in valoare de peste 10 milioane de euro, informeaza portalul juridic CEE Legal Matters.

Potrivit reprezentantilor Bondoc & Asociatii, acest proces face parte intr-un lung sir de dispute intre companii farmaceutice, asistate de firma de avocatura, si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, referitoare la notificari de plata privind taxa claw-back, impuse de catre CNAS. Avocatii Bondoc & Asociatii isi exprima, totodata, speranta ca deciziile pozitive obtinute in favoarea companiilor farmaceutice, majoritatea precedente in domeniu, vor conduce, intr-un final, la “reevaluari fiscale ulterioare privind taxele si impozitele impuse acestor companii”.

Echipa Bondoc & Asociatii implicata in aceasta speta a fost alcatuita din Lucian Bondoc, Managing Partner, Viorel Dinu, Partner, si Ioana Katona, Managing Associate.