Bondoc & Asociatii, alaturi de Fondul Proprietatea in obtinerea unui imprumut de 500 mil. de lei de la Citibank

Firma de avocatura Bondoc & Asociatii a asistat Fondul Proprietatea, in calitatea sa de imprumutat, in legatura cu obtinerea unei facilitati de credit angajante de tip „revolving” de 500 milioane lei de la Citibank Europe PLC Dublin – sucursala Romania.

Imprumutul, obtinut la inceputul lunii mai 2015, este prima finantare accesata de Fondul Proprietatea in scopuri corporative, inclusiv pentru programe de rascumparare. Concret, banii vor fi folositi inclusiv la rascumpararea propriilor actiuni ale Fondului.

Sumele ce vor fi trase conform contractului de credit vor fi folosite in scopuri corporative, inclusiv pentru programe de rascumparare, excluzand insa scopuri investitionale. Perioada de disponibilitate a contractului de credit expira la data de 27 Noiembrie 2015, iar rambursarea finala ar trebui sa aiba loc la data de 31 Decembrie 2015, cel mai tarziu„, arata un anunt al administratorului fondului, Franklin Templeton Investments.

Potrivit acestuia, Fondul are nevoie de lichiditati pentru a-si duce la capat programul de rascumparari ale actiunilor proprii, in care titlurile FP sunt cumparate din piata si apoi anulate, iar capitalul este restituit investitorilor. „Combustibilul” acestui program vine din dividendele incasate de Fond de la companiile din portofoliu si din vanzarea participatiilor.