Bondoc & Asociatii acorda consiliere juridica in doua tranzactii locale, operate de investitori straini

Bondoc si Asociatii SCA a asistat recent, in calitate de consultant local, alaturi de Kirkland and Ellis LLP (consultant international), fondul de investitii Mid Europa Partners (MEP) in legatura cu accesarea unei finantari sindicalizate in valoare de 75 milioane de euro in contextul achizitionarii retelei private de sanatate Regina Maria.

Finantarea sindicalizata a inclus trei tipuri de facilitati de credit, dintre care una in vederea finantarii achizitiei, celelalte doua fiind destinate finantarii capitalului de lucru si scopurilor corporative generale ale MEP si ale societatilor din grupul Centrul Medical Unirea SRL (CMU), respectiv finantarii achizitiilor si cheltuielilor de capital ale MEP si ale societatilor din grupul CMU.

Finantarea a fost acordata de un sindicat de banci compus din Erste Group Bank AG, in calitate de agent de facilitate si aranjor, cu Raiffeisen Bank SA si UniCredit Bank Austria AG, in calitate de aranjori, si cu Banca Comerciala Romana, in calitate de agent de garantie. Consortiul bancar a fost asistat de avocatii de la CMS Cameron McKenna.

Echipa Bondoc & Asociatii care a asistat imprumutatul in ceea ce priveste aspectele de drept romanesc ale tranzactiei a fost condusa de Simona Petrisor, avocat asociat coordonator al practicii de drept bancar si financiar al societatii de avocatura.

Anterior acestei tranzactii, Bondoc si Asociatii asistase fondul de investitii Mid Europa Partners, alaturi de White & Case LLP, la cumpararea retelei private de sanatate Regina Maria si intrarea pe piata serviciilor medicale din Romania.

Cea de-a doua tranzactie importanta in care a fost implicata recent Bondoc & Asociatii a vizat domeniul real estate. Concret, firma de avocatura a asistat Immigon in vanzarea unei parti din portofoliul de active detinut de companie in Romania, si anume a mai multor terenuri situate in Sibiu, Satu Mare, Dragomiresti Vale (Ilfov) si Oradea. Echipa Bondoc & Asociatii care a gestionat acest proiect a fost compusa din patru avocati, coordonati de catre Serban Patriciu, Partner al firmei de avocatura.

marian.floranescu@lhm.ro