Bogdan Fratila, partener Fratila, Rödl & Partner, despre investitii in agricultura din Romania

Cadrul legal si fiscal pentru investitiile in domeniul agricol din Romania a fost principala tema abordata de avocatul Bogdan Fratila, partener coordonator al Fratila, Rödl & Partner, in prezentarea “Investitii in agricultura din Romania”, sustinuta in cadrul conferintei “Strategia Dunarii – Oportunitati pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Europa Centrala si de Est”.

In prezentarea respectiva, Bogdan Fratila a analizat potentialul agriculturii din Romania, in special in domeniul agriculturii ecologice, precum si avantajele oferite investitorilor straini. Totodata, subiectele abordate au inclus ultimele modificari legislative in domeniul agricol, in general, si in cel ecologic, in special.

Fratila, Rödl & Partner, ca partener al Bio Romania – Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica, a participat in perioada 12-13 februarie 2014, in cadrul pavilionului Romaniei organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), la cel mai important targ international de produse ecologice din lume, Biofach 2014 – Nürnberg, Germania. Targul a inclus, printre altele, si conferinta “Strategia Dunarii – Oportunitati pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Europa Centrala si de Est”.

In ultimii ani Fratila, Rödl & Partner a sprijinit in mod activ investitiile straine in agricultura in Romania, precum si relatiile comerciale dintre partenerii straini si producatorii agricoli locali, oferind consultanta in numeroase proiecte din domeniul agribusiness. Portofoliul societatii de avocati include asistenta acordata in achizitia si exploatarea unor suprafete agricole de peste 20.000 ha situate in diferite regiuni din Romania, precum si consultanta juridica si fiscala oferita unor producatori si unor retele de retail din domeniul alimentar.