Bloomberg: Economia românească are nevoie de un leucoplast

Țara noastră a înregistrat cea mai mare creștere economică din Europa, iar specialiștii spun că acest lucru nu este deloc benefic pentru bugetul de stat al României, informează Bloomberg.

Într-un articol privind bugetul de stat al României din 2017 semnat de Bloomberg, analiștii economici atenționează asupra faptului că reducerea taxelor și creșterea pensiilor și salariilor bugetare semnalează vești proaste pentru România. Soluția redresării ar putea fi ca firmele de stat să crească dividendele cu o cincime pentru a reduce presiunea asupra bugetului.

Dacă ar continua pe această pantă ascedentă, economia României ar putea să depășească anul acesta cifrele economice ale celorlalte state din blocul comunitar.

„Această politică diminuează capacitatea companiilor de a investi și de a se dezvolta. Acest lucru are un impact negativ pe termen lung asupra țării noastre”, a declarat Ionuț Dumitru, economist și șef al Raiffeisen Bank.

Deficitul acestui an ar putea ajunge la 3,6% din Produsul Intern Brut (PIB), motiv pentru care Comisia Europeană prevede o încălcare a regulilor blocului comunitar.