Biris si Asociatii, o firma cu Farmec

Casa de avocatura Biris Goran anunta incheierea cu succes a unei noi etape in cazul procesului dintre Farmec SA si ANAF. Pe data de 18 februarie a.c., echipa de litigii condusa de Mihai Nusca a obtinut in instanta anularea deciziei de impunere fiscala emisa de ANAF asupra societatii comerciale Farmec SA, in valoare de aproximativ 13 milioane EUR.

Sentinta poate fi atacata cu recurs. Anterior, in faza de solutionare a contestatiei fiscale, echipa Biris Goran a reusit anularea partiala din impunerea fiscala, in valoare de aproximativ 2 milioane EUR.

In decembrie 2014 ANAF a decis sa oblige societatea comerciala Farmec la plata a aproximativ 15 milioane EUR, suma reprezentând recalcularea platii accizelor aferente alcoolului folosit in retetele produselor pe care societatea le are in portofoliu. In prima etapa, echipa Biris Goran a obtinut in instanta admiterea actiunii de suspendare a executarii deciziei de impunere emisa de ANAF pâna la solutionarea pe fond a actiunii prin care se solicita anularea deciziei sus-mentionate.

Echipa care a reprezentat societatea Farmec SA in instanta a fost condusa de Mihai Nusca, partener, iar echipa de taxe care a oferit consultanta in acest caz a fost condusa de Ruxandra Jianu.

Mihai Nusca, partener in cadrul Biris Goran, a spus: „Am preluat aceasta speta in Decembrie 2014 si de atunci am finalizat cu succes mai multe etape litigioase importante. Desigur, aceasta etapa câstigata la Curtea de Apel Cluj reprezinta un succes remarcabil al echipei noastre de litigii. Sentinta pronuntata de magistratii Curtii de Apel Cluj are multe consecinte juridice favorabile, printre care aceea ca pune la adapost peste 600 de locuri de munca, precum si faptul ca ajuta Farmec sa isi continue activitatea si ascensiunea pe piata româneasca si internationala.”

Ruxandra Jianu, partener al practicii de taxe in cadrul Biris Goran, a spus: ”A fost un caz complex, in care am asistat Farmec inca din faza de inspectie fiscala, am construit aparari atât in perioada inspectiei cât si in fazele ulterioare ale contestatiei administrative si ale actiunii in instanta. Ne bucuram ca instanta a constatat ceea ce era evident: societatea a respectat prevederile legale in vigoare si impunerea de aproximativ 15 milioane EUR a fost efectuata fara a avea temei legal. Le multumim celor de la Farmec pentru increderea acordata Biris Goran si ne bucuram ca incepând de acum societatea isi va concentra eforturile pe planurile de afaceri si de expansiune a brandului, fiind in top 3 cele mai importante branduri romanesti.

ecaterina.virgolici@lhm.ro