Biris Goran, pozitii de top in clasamentele realizate de publicatia Chambers Europe

Firma Biris Goran ocupa din nou pozitii de top in clasamentele Chambers Europe de anul acesta privind firmele de avocatura din Romania, atat prin prisma avocatilor sai, cat si a practicilor firmei. Chambers Europe, publicata de Chambers & Partners in Marea Britanie, este poate cel mai important ghid juridic ce clasifica firmele de avocatura din Europa si din intreaga lume, ca urmare a unor cercetari extinse.

Iata mai jos rezultatele obtinute de firma Biris Goran si de avocatii sai in clasamentele Chambers Europe.

AVOCATI

Band 1: Gabriel Biris, pentru a treia oara consecutiv, si Victor Constantinescu au fost desemnati avocati de top in Romania pentru domeniile lor de practica, respectiv fiscalitate si drept imobiliar.

Band 2: Gelu Goran, un cunoscut expert in dreptul concurentei, este descris de un client ca fiind „un avocat excelent si un profesionist desavarsit cu o cunoastere excelenta a jurisprudentei si a legislatiei”. Ruxandra Jianu, partener in cadrul firmei de consultanta fiscala Biris Goran, este „un partener cheie in cadrul acestui domeniu de practica” si este apreciata de catre clienti pentru „cunostintele sale extrem de vaste si pasiunea sa pentru fiscalitate”.

Band 4: Clientii o lauda pe Raluca Nastase ca fiind un practician in domeniul imobiliar „priceput si diligent”. Activitatea sa in domeniul litigiilor si al restructurarilor atrage aprecierile clientilor.

Band Up & Coming: Fost judecator si coordonatorul departamentului de Proprietate Intelectuala si Tehnologia Informatiei, Ana Maria Andronic este laudata pentru experienta sa internationala si intelegerea pietei juridice interne. Este apreciata de un client pentru capacitatea sa de a „intelege cum sa abordeze problemele si sa intampine nevoile clientilor.

FIRMA

Band 1: Biris Goran ocupa din nou prima pozitie pentru Practica sa de fiscalitate.

Chambers & Partners noteaza cu privire la Practica Fiscala a firmei: „Biris Goran este recunoscuta la scara larga ca o firma care este sinonima cu fiscalitatea si are una dintre cele mai puternice practici pe piata. Echipa compacta si totusi formidabila ofera o combinatie de servicii fiscale si juridice unor clienti precum Red Bull, Danske Commodities si Oriflame. Acopera aspecte fiscale referitoare la restructurari, transferul de active si tranzactii complexe. Realizarile recente includ reprezentarea importantului distribuitor de gaze naturale Wirom in actiunile privind un litigiu major cu autoritatile fiscale, si actiunile intreprinse in calitate de consultant fiscal principal al Romcarbon cu privire la un proiect de restructurare fiscala pentru o tranzactie in valoare de 23,5 milioane de euro.

Gabriel Biris, coordonatorul practicii, este apreciat de clienti pentru „consultanta sa fiscala excelenta” si este recunoscut de colegii de breasla ca fiind unul dintre expertii in acest domeniu de practica.

Band 2: Practica in domeniul imobiliar.

Chambers & Partners noteaza: „Aceasta echipa puternica apreciata alcatuita din opt membri se ocupa de toate aspectele imobiliare pentru o lista impresionanta de clienti, care include Aberdeen Property Investors, Benevo si Dinu Patriciu Global Services. Intr-un proiect important recent, avocatii au asistat Europa Capital in potentiala achizitie a numeroase proiecte in domeniul constructiilor, precum si oferirea de asistenta curenta cu privire la parcul sau industrial din Turda, in valoare de 200 milioane de euro.

Persoanele intervievate afirma: „O firma locala cu avocati cu experienta internationala.

Coordonatorul practicii, Victor Constantinescu este ,,highly recommended” pentru consultanta sa precisa si comerciala. Sursele subliniaza de asemenea flexibilitatea sa si experienta sa internationala.

Band 3: Practicile de Concurenta/Antitrust, Restructurari si Insolventa, Proprietate Intelectuala, Achizitii si Fuziuni Societare.

Calitatile care au fost luate in considerare pentru clasamente includ aptitudinile tehnice si juridice, conduita profesionala, serviciile oferite clientilor, perspicacitatea comerciala, diligenta, dedicarea si celelalte calitati apreciate cel mai mult de catre client.

Incepand cu anul 1999, Chambers & Partners a studiat profesia de avocat in Europa, identificand avocatii si firmele de avocatura de top prin intermediul interviurilor realizate cu mii de avocati si cu clientii acestora. Reputatia sa se bazeaza pe independenta si obiectivitatea acestui studiu.