Biris Goran isi extinde echipa

Firma de avocatura Biris Goran anunta cooptarea a trei noi membri in echipa.

Marius Scheaua (foto articol) s-a alaturat echipei de litigii din cadrul Biris Goran in toamna anului 2014. Are o experienta solida de peste 23 de ani in toate formele de litigii de drept privat, cu accent pe cele de drept civil, drept comercial, legea societatilor si contencios administrativ la toate nivelurile de instanta.

Marius este autorul cartii Legea Societatilor Comerciale nr. 31/1990, publicata in 2000 si 2002. De asemenea, este coordonatorul si coautor al lucrarii Noul Cod Civil Comentat, care se afla in prezent in curs de redactare. Pe langa dreptul comercial, Marius este specializat in litigii ce implica raspunderea civila (malpraxis medical) si colaboreaza cu Grupului European de Cercetare in Raspundere Civila si Asigurari (GRERCA) din Franta, participand recent la reuniunea din Belgia cu lucrarea La responsabilité civile des médecins pour l’inexécution de l’obligation concernant le consentement éclairé du patient – Aperçu sur le droit roumain (ro. Responsabilitatea civila a medicilor pentru neexecutarea obligatiei cu privire la consimtamantul lamurit al pacientului – privire asupra dreptului roman).

Timp de 13 ani, Marius a fost redactorul-sef al unor reviste juridice de renume, precum Revista Romana de Drept al Afacerilor, al carui concept ii apartine, Revista Juridica si Pandectele Saptamanale, dar si Director al revistei Pandectele Romane, intre 2006 si 2010.

Dupa finalizarea studiilor masterale in Viena, Paula Dicu se intoarce la Biris Goran pentru a coordona Practica in Domeniul Achizitiilor Publice. Cu peste 11 ani de practica in avocatura, Paula a acumulat o experienta solida in domeniul achizitiilor publice si concesiunilor. Poate sa acorde consultanta pe intreaga durata a unui proiect, incepand cu faza de pregatire si depunere a ofertelor, si pana la semnarea si implementarea contractului de achizitie publica. Serviciile sale de consultanta acopera toate aspectele care au legatura directa sau indirecta cu atribuirea si derularea de proiecte publice precum clarificarile depuse la autoritatile contractante, pregatirea contestatiilor transmise Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor, negocierile in vederea semnarii contractului sau a actelor aditionale, comunicarile sau notificarile transmise autoritatii contractante referitoare la diverse aspecte legate de implementare, precum si redactarea si negocierea contractelor incheiate cu asociati sau subcontractanti, dar si asistenta acordata pe durata unor eventuale litigii.

Paula Dicu_Head of Public Procurement Practice 2

Paula este, de asemenea, calificata sa acorde consultanta cu privire la aspecte juridice legate de ajutorul de stat pentru finantarea serviciilor publice in cadrul UE.

In septembrie 2014, Paula a obtinut o diploma de master in Dreptul European si International al Afacerilor de la Universitatea din Viena, Austria. Teza sa de masterat s-a axat pe aplicarea regulilor referitoare la ajutorul de stat in sectorul serviciilor publice din UE.

Daiana Miu s-a alaturat echipei Biris Goran in octombrie 2014 in calitate de asociat junior/stagiar si se concentreaza pe aspecte de drept societar, imobiliar si litigii. Daiana a lucrat anterior in cadrul Biris Goran, ca intern in perioada verii.

Daiana Miu_Junior Associate 2

Daiana a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in 2014 si a fost admisa cu succes in Baroul Bucuresti ca stagiar in acelasi an. Prin programul Erasmus, a absolvit, de asemenea, un semestru (septembrie 2013- februarie 2014) la Erasmus University of Rotterdam, unde s-a axat pe legea publica internationala, arbitraj international si legea maritima. In prezent, urmeaza cursurile unui program de masterat in cadrul Universitatii Bucuresti, pe tema arbitrajului international.