Biriș Goran devine membru al Platformei Europene pentru Egalitate în Sectorul Energetic

Autorii articolului:Gabriel Biriș, Partener fondator Biriș Goran și Dana Dunel-Stancu, Of Counsel Biriș Goran

Biriș Goran devine membru al Platformei europene pentru Egalitate în Sectorul Energetic, organism creat la nivelul Comisiei Europene pentru consolidarea echității și a incluziunii în domeniul energiei. Platforma europeană pentru Egalitate în Sectorul Energetic a fost lansată în august 2021, cu scopul de a promova bunele practici în domeniul egalității de șanse și tratament în toate dimensiunile sale și de a facilita dialogul extins între actorii politici, economici și sociali pe această temă importantă despre respectarea drepturilor fundamentale ale omului și promovarea unui mediu de muncă etic și incluziv.

“Crearea unor medii de muncă ce respectă normele legale obligatorii referitoare la implementarea principiilor egalității și incluziunii este o prioritate în sectorul energetic. Suntem bucuroși să fim printre primii care au integrat în practica avocațială curentă consultanța în domeniul sustenabilității și cel al egalității de șanse și tratament și suntem mândri că munca noastră este recunoscută la nivelul Comisiei Europene. Avem posibilitatea să punem la dispoziția Platformei atât experiența noastră profesională de peste 15 ani din domeniul energiei cât și pe cea din aria științelor politice despre diversitate umană, echitate și incluziune” – a declarat Dana Dunel-Stancu, Expertă în Egalitate de Șanse și Avocat coordonator al Practicii de Energie și Sustenabilitate de la Biriș Goran.

“Dezvoltarea durabilă are dimensiuni multiple iar recunoașterea și adresarea problemelor ce privesc funcționarea afacerilor în standardele sustenabilității reprezintă adevărate provocări în actualitate. Biriș Goran, în calitate de membru al Platformei europene pentru Egalitate în Sectorul Energetic, își declară susținerea pentru un mediu de afaceri construit pe principii juste, etice și echitabile”, a adăugat avocatul Gabriel Biriș, Partener fondator al Biriș Goran.Biriș Goran este o societate românească de avocatură de afaceri înființată în 2006 cu o echipă de peste 45 de avocați și consultanți fiscali, inclusiv zece parteneri, cu un mix de experiență internațională și locală. Practicile și echipa Biriș Goran au fost incluse cu regularitate printre firmele de avocatură de top din Romania în ghidurile juridice Chambers Europe și European Legal 500.