Biris Goran asista Romcarbon intr-o tranzactie de 23 milioane de euro

Romcarbon, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti, a obtinut o investitie cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Global Finance la finele lunii aprilie 2012 in valoare de 23,5 milioane de euro. MVO Capital a fost consultantul financiar al Romcarbon SA, iar Biris Goran a oferit consultanta fiscala si juridica in cadrul proiectului.

Echipa MVO Capital a fost coordonata de Mihai Vasilescu si Cristian Manole, iar Dan Visoiu (foto) a coordonat echipa Biris Goran, asistat de Ruxandra Jianu, Gabriel Biris si Sorin Biban in legatura cu aspecte fiscale si de Simona Alecu pentru problemele de drept societar.

„Date fiind expertiza noastra fara egal in domeniul tranzactiilor transfrontaliere si capacitatea de a oferi atat asistenta juridica cat si consultanta fiscala in cadrul aceleiasi firme, am putut sa aducem un plus de valoare considerabil uneia dintre cele mai importante tranzactii cu capital privat care a avut loc in Romania anul acesta”, a declarat Dan Visoiu, Partener in cadrul Biris Goran.

„Suntem incantati ca am oferit asistenta unuia dintre cei mai vechi clienti ai nostri pentru a face un pas important in directia obtinerii pozitiei de lider in sectorul regional al reciclarii si in industria firelor si fibrelor sintetice din Europa si asteptam cu interes extinderea sa si efectele pozitive pe care acest lucru le va avea asupra economiei si stilului de viata din Romania”, a declarat Mihai Vasilescu, partener fondator al MVO Capital.

BERD si fondul Global Finance vor investi impreuna aproximativ 23,5 milioane de Euro in proiectul Green Group al Romcarbon, care construieste, printre altele, primul parc integrat de reciclare din Romania. Acest parc de reciclare va include patru subdiviziuni responsabile de colectarea si reciclarea deseurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum si a tuburilor fluorescente.

„In prezent, Romania are sansa de a sustine dezvoltarea sa pe termen indelungat pentru un viitor ecologic si mai sigur. Planuim sa facem din Romania un punct de reper in ceea ce priveste standardele de colectare si reciclare din Europa de Sud-Est”, a afirmat Clement Hung, Directorul General al Green Group.