Bilantul consolidarii cladirii Baroului Bucuresti: doi ani de lucrari, peste 260.000 de euro investiti

Baroul Bucuresti a publicat, pe site-ul propriu, o informare cu privire la lucrarile de consolidare a cladirii institutiei, situata in strada Dr. Raureanu, nr. 3, efectuate in ultima perioada. Potrivit anuntului, investitia totala a lucrarilor se ridica la putin peste 260.000 de euro, fara TVA.

Conform Baroului, prima dintre lucrari a fost executata in cursul 2013 si a constat in inlocuirea invelitorii din tabla a imobilului din strada Dr. Raureanu. Concret, a fost schimbata invelitoarea din tabla zincata de pe acoperisul imobilului cu o invelitoare noua, din acelasi material. Lucrarea a mai presupus, totodata, schimbarea jgheaburilor, a burlanelor, montarea unor sisteme de prevenire a alunecarilor de zapada (parazapezi), precum si montarea unui sistem de degivrare, care sa impiedice blocarea burlanelor si jgheaburilor cu gheata.

Valoarea acestor lucrari a fost de 21.548,32 de euro (fara TVA).

Cea de-a doua dintre lucrari, efectuata in 2014, a constat in inlocuirea si modernizarea ascensoarelor. Potrivit informarii Baroului, cele doua lifturi care deserveau cladirea institutiei prezentau probleme grave privind siguranta persoanelor transportate. La solicitarea reprezentantilor ISCIR, unul dintre lifturi a fost inlocuit cu un aparat nou, iar celalalt a fost modernizat. Astfel, liftul A a fost inlocuit cu un echipament Schindler cu o capacitate de transport de sase persoane (cu o sarcina maxima de 475 de kg.), la o viteza de deplasare de 1m./s., in timp ce liftul B a fost modernizat prin schimbarea sistemului de tractiune si deplasare (motor, troliu, cabluri).

Costul lucrarilor de modernizare a vechilor lifturi a fost de 24.833 de euro (fara TVA).

In fine, ultima dintre lucrari si, totodata, cea mai importanta dintre ele, finalizata la 31 martie 2015 si autorizata de Primaria Municipiului Bucuresti, a presupus consolidarea locala in zona subsolurilor 1 si 2 pentru imobilul situat in strada Dr. Raureanu. Potrivit notificarii emise de Baroul Bucuresti, cladirea institutiei a fost expertizata seismic si incadrata in clasa a III-a de risc. Pentru punerea in siguranta a imobilului, a fost necesara consolidarea structurii de rezistenta in zona subsolurilor 1 si 2, prin camasuirea stalpilor si peretilor perimetrali. De asemenea, mai precizeaza notificarea, a fost refacut radierul de la baza imobilului si au fost realizate diafragme din beton armat. Suprafata zonei supusa lucrarilor de consolidare a fost de 700 mp.

Valoarea lucrarilor executate a fost de 960.512,91 ron, fara TVA (aproximativ 217.674 de euro, la cursul valutar actual).

In total, costul consolidarii cladirii Baroului Bucuresti este de putin peste 260.000 de euro (la cursul valutar actual).