BeLeave in Romania

Foarte probabil, deși în saga Brexit niciodată să nu spui niciodată, peste doar câteva zile, 31 Ianuarie, Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. Chestiunile de graniță nu afectează conceptul și valorile europene pe ambele maluri ale Canalului Mânecii, pe care Anglia le-a îmbrățișat la începutul construcției geo-politice și economice continentale.

Foarte probabil fostele colonii de peste mări, parteneriatul mai mult decât strategic cu Statele Unite, cântăresc mult în balanța pozitivă a economiei engleze.

In ceea ce privește avocatura, multi spun că nu se va schimba nimic. Că ora exacta o va da Big Ben, că Magic Circle ramâne magnetul irezistibil de management, tehnologie, cultură organizațională.

Cu tot respectful – ortografie asumată, nu împărtășesc această teză. Cred că avocatura londoneză este o bijuterie prin ea însăși, va emana strălucire, tradiție și digitalizare, dar nu va mai inspira.

Miturile se clatină, soclurile către care altădată abia îndrăzneai să ridici privirea sunt acum fisurate și suportă din ce în ce mai greu greutatea inadaptabilității la vremuri. Chambers este un exemplu pe care nu mă feresc sa îl evoc. Cataloagele galben-muștar, mii de pagini, decorează biblioteci, dar nu sunt instrumente de lucru. Totul se transferă online, dar mai cu seamă față în față. Clienții vor să își cunoască și recunoască avocații cărora le încredințează banii, business-ul și uneori libertatea, să îi privească în ochi. Prezența în fostul ceaslov este desuetă, nu ține loc de profesionalism și excelență în servicii avocațiale, nu este facturabilă.

Viitorul este al niselor…și viselor, nu doar pentru jocul de cuvinte, naționale. Avocații români vor să li se vorbească în română, să aibă pe birou o revista premium perfect cunoscătoare a pieței, care comunică și crează notorietate peste așteptările lor. Nu interviuri telefonice la mii de kilometri distanță cu oameni care vorbesc engleză de multe ori aproximativă și răspund la email-uri după zile întregi și fusuri orare ce acoperă planeta ca o plapumă, care nu le cunosc afacerea, poziționarea pe piață, clienții, nu înțeleg orgoliile, resorturile, cum se raportează la România. Și, cireasa de pe tort, se schimbă din ce in ce mai des, fără să stabilească o comunicare, cu atât mai puțin relationare umană. Despre a îi cunoaște, a le zâmbi, a îi vizita, a bea o cafea…la raftul de cărti SF, vă rugăm.

Romanian Legal Awards (RLA.ro), Woman in Law (WIL.ro), Law Firm of the Year (LFY.ro), Rising Star (Rising-Star.ro) sunt drumurile pe care vom merge. LegalMarketing.ro are începând din acest moment site-uri asociate, care cresc în notorietate. Revista este tot ce se poate imagina din punct de vedere tehnic, high-end, la nivel mondial. Romanian Legal Awards este din 19.12 ’19 ora 19 brand-ul de evenimente esquisite, Gala care aduce aduce laolaltă Elitele Avocaturii Romanesti.

Priviți-vă colegii, prietenii, oamenii de lângă Dumneavoastră în această seară ce a devenit un reper pentru Avocatura. Am crescut de la an la an mai mult decât ne-am așteptat și noi, nu doar Partenerii, care ne creditați cu încredere. Știm că vine la pachet cu așteptări, niciodată nu vor fi prea mari pentru noi și fiecare dintre Dumnneavoastră, împreună. Suntem aici, suntem buni, nu ne e frică să fim creativi și vizionari, nu credem în poteci bătute de la care să nu ne abatem, împărtășim leadership-ul, creștem împreună și rămânem aici!

Mă tem de un singur lucru. Mi l-a spus un Domn acum câteva săptămâni, pe malul unui lac peste care încă zâmbea o rază de soare, la o jumătate de pahar de vin:

Nu urcați prea repede? Unde o să fiți la anul, ce veți mai inventa? Te-ai gândit?”

Ne-am gândit, Domnule Ion NESTOR. Legal Summit 20.02.2020.

Rămânem Aici.