Basescu: aveti un viitor prestigios, garantat

La Congresul UNBR, prezentat ca eveniment crucial pentru evolutia viitoare a profesiei de avocat in Romania, a luat parte si Presedintele Traian Basescu.

Acesta s-a referit la avocatura ca facand parte din corpul de elita al intelectualitatii romanesti. „Avocatii apara oameni si institutii de abuzuri. In meseria dumneavoastra, succesul se masoara moral si financiar, e usor de urmarit”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca exista case de avocatura reputate si recunoscute la nivel european, care practica avocatura serios si concurential corect, si care castiga bani, prestigiu si incredere. „Aveti un viitor prestigios, garantat”, le-a transmis Presedintele avocatilor.

„Un avocat poate face un om fericit sau trist, dar nu lasa pe nimeni indiferent”, a mai spus Traian Basescu, in deschiderea Congresului UNBR.

Presedintele s-a referit si la exemplele mai putin pozitive pe care le ofera avocatura: „Stiu ca aveti niste avatar-uri, cu cei care practica ilegal avocatura, dar ati avut succese in a-i opri pe acesti oameni.”

Basescu apreciaza eforturile pe care le fac avocatii in lupta impotriva spalarii banilor, si atrage atentia ca banii murdari nu finanteaza doar constructii de vile, cum cred unii, dar uneori pot finanta chiar acte de terorism.

UPDATE:

Gabriel Zbarcea, co-managing partner al Tuca Zbarcea si Asociatii, prezent la Congresul UNBR, a declarat in exclusivitate pentru MONEY TV si www.legalmarketing.ro ca prezenta Presedintelui Traian Basescu a fost o surpriza placuta, pe care nu multi o asteptau. „Ne bucura prezenta Presedintelui la Congresul Avocatilor, la fel cum descrierea unei avocaturi apreciate la nivel european ne face cinste.” Zbarcea spune si el ca avocatura locala este foarte bine reprezentata la nivel european si ca firmele romanesti se claseaza de ani buni la varful clasamentelor europene. „Glumind, cred ca avocatura romaneasca s-a integrat si in Schengen si in zona Euro cu prioritate.”

Tuca Zbarcea si Asociatii a demarat, in urma cu cateva saptamani, o initiativa de informare asupra aplicarii Noului Cod de Procedura Civila, initiativa concentrata cu precadere pe provocarile noilor reglementari si pe impactul lor asupra economic. Acest program si altele asemanatoare au fost laudate de Traian Basescu, care asteapta de la avocati si firmele de avocatura o cat mai mare implicare atat in normalizarea actului de justitie, cat si in cresterea mediului de afaceri local.