Baroul din Paris organizeaza o sesiune de practica internationala. Avocatii romani pot aplica pana la 30 iunie

Baroul din Paris organizeaza in lunile octombrie si noiembrie 2012 o sesiune de practica cunoscuta sub numele de „Stagiul International”, destinata tinerilor avocati straini vorbitori de limba franceza care doresc sa descopere modul de exercitare a profesiei in Franta, intr-un mediu international, potrivit unei scrisori adresata de organizatori catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR).

In luna octombrie, tinerii avocati selectati vor lua parte la cursuri privind sistemul juridic, etica juridica si proceduri juridice in Franta la Ecole de Formation du Barreau (Scoala de Pregatire a Baroului), care se ocupa de pregatirea avocatilor in Paris, sub indrumarea celor mai remarcabili si bine calificati formatori din Paris. Ulterior, in luna noiembrie, participantii vor beneficia de efectuarea unui stagiu de practica intr-un cabinet de avocatura.

Avocatii romani care vor sa participe la sesiunea de practica din Paris trebuie sa aiba varsta de pana la 40 de ani, sa fie fluenti in limba franceza si sa aiba incheiata o asigurare de raspundere profesionala. Aplicatiile pot fi transmise pana la 30 iunie.

Participarea la cursuri este acoperita de Baroul din Paris, insa candidatul trebuie sa suporte costurile privind transportul, cazarea si alte cheltuieli personale pe parcursul sederii la Paris. Totusi, reprezentantii Baroului din Paris au trimis o scrisoare catre Ambasada Frantei din Romania pentru ca participantii sa beneficieze de una sau mai multe burse, insa materializarea acestora depinde de resursele Ambasadei.