Baroul Bucuresti demareaza procedurile de suspendare din profesie a restantierilor

Baroul Bucuresti demareaza procedurile legale de suspendare din profesie a avocatilor care inregistreaza restante la plata contributiilor profesionale, arata un anunt postat recent pe site-ul institutiei.

In sedinta din 08.09.2015, Consiliul Baroului Bucuresti a luat act de punerea in aplicare a hotararii din sedinta din 01.09.2015 de incepere a procedurilor specifice in vederea suspendarii pentru neplata a avocatilor care se regasesc in situatia prevazuta de art. 49 alin. (1) lit.c) din Statutul profesiei de avocat. S-a luat act de comunicarea notificarilor catre avocatii care inregistreaza restante, in scopul indeplinirii de catre acestia a obligatiilor care le revin”, mentioneaza sursa citata.

Astfel, potrivit anuntului, Consiliul a decis in unanimitate repartizarea catre consilierii Baroului Bucuresti a redactarii, semnarii si comunicarii instiintarilor de plata catre avocatii care inregistreaza restante, acestia fiind mandatati sa exercite competentele prevazute de lege in numele Consiliului.

Dupa implinirea termenului acordat prin instiintari, Consiliul Baroului Bucuresti, pe baza referatelor consilierilor desemnati, va continua procedurile legale in vederea suspendarii pentru neplata a avocatilor care nu si-au indeplinit obligatiile legale„, mai precizeaza sursa citata.