Baroul Bucuresti. Un sfert dintre avocati au datorii “profesionale”

Aproximativ 2300 de avocati ai Baroului Bucuresti, din numarul total de 9730, nu si-au platit contributiile profesionale catre institutie, avand restante mai mari de trei luni, arata un anunt publicat astazi pe site-ul Baroului. Astfel, Baroul le recomanda avocatilor care inregistreaza datorii sa achite obligatiile de plata pana la data de 01.09.2015. In caz contrar, impotriva acestora vor fi dispuse masuri legale, care pot ajunge pana la suspendarea dreptului de exercitare a profesiei, precizeaza institutia.

Redam mai jos, integral, anuntul facut de catre Consiliul Baroului Bucuresti cu privire la situatia contributiilor profesionale ale avocatilor.

In continuarea masurilor dispuse in sedinta din 30.06.2015, Consiliul Baroului Bucuresti a analizat situatia incasarii taxelor profesionale ale membrilor baroului la data de 19.08.2015.

S-a constatat ca din totalul de 9730 de avocati cu drept de exercitare a profesiei, peste 75% isi executa la termen obligatia de plata a taxelor profesionale.

Consiliul Baroului Bucuresti apreciaza conduita majoritatii membrilor baroului si modul in care isi executa obligatiile profesionale.

S-a constatat, in acelasi timp, ca un numar relativ important de avocati nu s-au conformat obligatiei profesionale prevazute de art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, inregistrand restante mai mari de trei luni.     

Constatand ca neplata contributiilor profesionale de catre un numar de 2300 de avocati constituie atat o posibila abatere disciplinara, cat si un impediment in asigurarea resurselor necesare functionarii normale a baroului si a serviciilor administrative, Consiliul Baroului Bucuresti recomanda  avocatilor care inregistreaza restante sa achite contributiile profesionale pana la 01.09.2015.

In sedinta din 01.09.2015 a Consiliului Baroului Bucuresti se va evalua masura in care avocatii si-au indeplinit obligatiile de plata si se vor dispune masurile legale, care pot consta si in suspendarea dreptului de exercitare a profesiei.