BAROUL BUCUREȘTI sprijină tinerii avocați la Young Lawyers Contest

În perioada 6-7 septembrie 2018, la Trier (Germania) va avea loc Concursul Tinerilor Avocați. Scopul principal al concursului este de a reuni avocați avocați din diferite țări europene, într-un moment în care aceștia se află în curs de formare pentru a le permite să împărtășească valori comune și să facă schimb de experiențe noi / să discute noi perspective în domenii de interes comun.

Concurenții vor fi nominalizați de Barourile participante, dar nu vor concura în echipe naționale. În schimb, pentru a spori caracterul transnațional al concursului, echipele vor fi fiecare compuse din state membre cu tradiții juridice diferite, atribuite echipelor de către liderii de proiect cu scopul de a asigura condiții de concurență echitabile între concurenții cu niveluri diferite de competențe și de experiență.

Membrii echipei trebuie să fie avocați stagiari sau în jurisdicții în care formarea inițială nu include o perioadă de practică juridică, avocați nou calificați. O persoană este considerată “avocat stagiar” dacă este considerat ca atare în temeiul legislației naționale, inclusiv sub forma unei perioade de inducție sau de ucenicie și dacă nu a participat la activități de formare inițială timp de mai mult de doi ani. Instituția de formare la care participă stagiarul își certifică statutul, conform celor de mai sus, la momentul înregistrării. O persoană este considerată “avocat recent calificat” dacă, la data înregistrării, se află în primul an de practică, începând cu data primei admiteri la Barou. Avocații recent calificați sunt eligibili să participe doar dacă provin dintr-o jurisdicție în care formarea inițială nu include o perioadă de practică juridică.

Consiliul Baroului București va suporta taxele de înscriere pentru doi concurenți (640 euro/persoană), iar avocat Dragoș Ionescu va plăti taxa de înscriere pentru cel de-al treilea participant. Celelalte costuri aferente participării la concurs vor rămâne în sarcina concurenților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here