Baroul București se implică în reabilitatea casei memoriale Iuliu Maniu

Consiliul Baroului București adresează un apel către membrii comunității profesionale pentru sprijinirea proiectului de reabilitate a casei memoriale Iuliu Maniu, având în vedere că marele om politic Iuliu Maniu, care a avut o contribuție deosebit de importantă la înfăptuirea Marii Uniri a fost, de asemenea, un strălucit avocat, activitatea sa fiind o dovadă a implicării avocaților și a profesiei în marile momente ale formării și dezvoltării statului român.

YouTube player

 

Baroul București este implicat, alături de celelalte barouri, precum și de Uniunea Națională a Barourilor din România, în activitățile de celebrare a Centenarului Marii Uniri, din anul 2018.

În acest context, Consiliul Baroului a fost informat despre impasul în care se află lucrarile de refacere a Casei Memoriale „Iuliu Maniu” din satul Bădăcin, comuna Pericei, județul Sălaj.

În condițiile în care în mass-media a fost difuzată știrea cu privire la dificultățile de asigurare a resurselor necesare omagierii principalelor momente și figuri reprezentative ale Marii Uniri, în ședința din 18 iulie 2017, Consiliul Baroului București a hotărât:

  • Alocarea echivalentului sumei de 15.000 euro către Parohia Greco-Catolică Bădăcin, administratorul clădirii, care coordonează lucrările de consolidare și reabilitare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”;
  • Inițierea demersurilor pentru realizarea unui parteneriat cu Baroul Sălaj pentru a conlucra în vederea continuării sprijinului pentru consolidarea și refacerea Casei Memoriale „Iuliu Maniu”;
  • Transmiterea unei invitații de a se alătura acestui demers către Uniunea Națională a Barourilor din Romania și Casa de Asigurări a Avocaților;
  • Postarea pe site-ul Baroului București a unui apel către membrii comunității profesionale pentru sprijinirea acestui proiect.

În vederea bunei informări a avocaților din Baroul București, Consiliul aduce la cunoștința acestora că, potrivit detaliilor puse la dispoziție de către preotul paroh Cristian Borș, suma ncesară pentru finalizarea lucărilor de refacere a Casei Memoriale „Iuliu Maniu” este de cca. 50.000 euro.

Avocații din Baroul București sunt informați că marele om politic Iuliu Maniu, care a avut o contribuție deosebit de importantă la înfăptuirea Marii Uniri a fost, de asemenea, un strălucit avocat, activitatea sa fiind o dovadă a implicării avocaților și a profesiei în marile momente ale formării și dezvoltării statului român.