Baroul București. Bogdan Olteanu nu mai are calitate de avocat

Baroul București a decis ca Bogdan Olteanu să nu mai dețină calitatea de avocat, motiv pentru care fostul președinte al Camerei Deputaților cere magistraților de la Curtea de Apel București mutarea procesului său la Tribunalul București, informează Agerpres.

Bogdan Olteanu a cerut mutarea procesului pe motiv că, o dată ce nu mai deține funcția de avocat, Curtea de Apel București nu mai are competență să-i judece cauza. Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat că decizia Baroului București a fost luată la cererea fostului președinte al Camerei.

Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență. În perioada iulie — noiembrie 2008, când deținea funcția de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat. În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.