Baroul București are susținerea Ministerului Justiței privind spațiile pentru desfășurarea activității avocaților

Baroul București primește susținerea Ministerului Justiției (MJ) privind acordarea unor spații adecvate pentru desfășurarea activității însă numai pentru instanțele de judecată, se arată într-un comunicat de presă publicat de Baroul București.

Răspunsul ministrului Justiției vine după ce Baroul București a formulat o adresă prin care cerea asigurarea de către MJ a spațiilor adecvate desfășurării activității avocaților în locația în care funcționează Secțiile Civile VI și VII ale Tribunalului București. Această adresă a fost formulată după desfășurarea Adunării Generală a Avocaților din 22 aprilie și s-a referit la dispozițiile art. 38 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Ministrul Justiției a formulat un răspuns prin care a precizat că închirierea unor spații special destinate activității avocaților este oportună, însă spațiile în care funcționează Secțiile Civile VI și VII ale Tribunalului București sunt închiriate de către instanță. Mai mult, se precizează în răspunsul formulat, Ministerul Justiției, în catitatea sa de ordonator principal de credite, poate aloca fonduri numai pentru închirierea unor spații necesare desfășurării activității instanțelor de judecată.

Întreg răspunsul formulat de MJ poate fi citit mai jos.

spuns-mj