Baroul Bucuresti: Aproape 8.000 de avocati si-au achitat contributiile profesionale restante

Aproximativ 8.000 de avocati ai Baroului Bucuresti si-au achitat la timp contributiile restante, insa, in continuare, un numar relativ mare de avocati inregistreaza datorii profesionale, potrivit unui anunt postat recent pe site-ul institutiei.

Consiliul Baroului Bucuresti informeaza avocatii din Baroul Bucuresti ca in sedinta din data de 01.09.2015 a analizat modul de indeplinire a obligatiei profesionale de plata a contributiilor la Baroul Bucuresti si U.N.B.R., precum si a contributiei la fondul de pensii de catre membrii Baroului Bucuresti. Fata de evaluarile din sedintele anterioare, precum si in raport de invitatiile adresate avocatilor Baroului Bucuresti de catre consiliul baroului, de achitare  la timp a contributiilor profesionale, in sedinta din 01.09.2015, s-a constatat ca un numar de aproximativ 8000 de avocati din Baroul Bucuresti si-au achitat la timp contributiile restante. Cu toate acestea, Consiliul Baroului Bucuresti a constatat ca un numar relativ mare de avocati inregistreaza, in continuare, restante, fara a prezenta dovezi care sa justifice imposibilitatea de plata si fara sa solicite acordarea unor inlesniri sau facilitati prevazute de lege si statut”, precizeaza sursa citata.

In consecinta, Consiliul Baroului Bucuresti a decis, in unanimitate, initierea unor proceduri legale si statutare cu privire la avocatii care nu si-au indeplinit obligatiile profesionale de plata in termenele legale a contributiilor.

In acelasi timp, Consiliul Baroului Bucuresti va continua sa informeze avocatii in legatura cu stadiul procedurilor de aplicare a legii si cu gradul de incasare la bugetul Baroului Bucuresti si a celorlalte bugete a sumelor datorate, cu titlu de contributie profesionala. (Lavinia Ene)