BAROUL BUCUREȘTI Anunț de selecție pentru proiectul european LawyerEx

Baroul București informează avocații interesați că U.N.B.R. inițiază procesul de selectare a 6 instituții-gazdă (barouri și forme de exercitare a profesiei de avocat din România)  pentru avocații europeni selectați în proiect dintr-un alt stat UE. 

Formele de exercitare a profesiei de avocat sunt invitate să se implice în derularea Proiectului LawyerEx prin înscrierea, până pe 13 septembrie 2019, pe lista instituțiilor care pot primi în gazdă avocați din țările partenere în acest proiect.

Informații despre proiect

Uniunea Națională a Barourilor din România participă în calitate de partener la Proiectul LawyerEX al cărui scop este schimbul de avocați între țările Uniunii Europene (UE) care urmărește să permită o mai mare mobilitate a avocaților în cadrul Uniunii Europene și să contribuie la dezvoltarea unei culturi judiciare europene.

Proiectul este condus de Fundația Europeană a Avocaților, în parteneriat cu asociațiile naționale de barouri din Cipru, Cehia, Italia, România, Slovacia și Spania, cu consultanții juridici din Polonia și barourile locale din Atena, Barcelona și Paris.

Coordonatorul proiectului din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România este doamna av. Cristina Gheorghe, membru al Comisiei Permanente a UNBR.

În cadrul proiectului, avocații din 9 state membre ale UE (cu până la 7 ani vechime în profesie) vor avea posibilitatea de a fi instruiți în străinătate în instituțiile gazdă din sectorul juridic.

Durata fiecărei etape de schimb de experiență va fi de 10 zile lucrătoare (2 săptămâni) iar instituțiile-gazdă din țările partenere vor fi fie societăți de avocatură cu activitate transfrontalieră pe teritoriul Europei, fie barourile locale ori asociațiile naționale de barouri.

Disponibilitatea de a primi  avocați străini în schimbul de experiență  trebuie să conțină  precizări privind manifestarea intenției de  a asigura condițiile pentru desfășurarea acestui schimb de experiență, indicarea domeniilor de practică  ale formei de exercitare a profesiei, confirmarea asigurării unei îndrumări în limba engleză,  adresa de e-mail, telefon și persoana de contact. Constituie un avantaj  desfășurarea unor activități transfrontaliere în Europa.

Propunerile pot fi trimise prin e-mail la următoarea adresă: unbr@unbr.ro, cu menționarea în titlul mesajului  a titlului proiectului  precum și a perioadei de schimb pentru care se exprima disponibilitatea.

Termenul limita de primire a propunerilor este 13 septembrie 2019.

Schimburile nu au nici un cost pentru instituțiile beneficiare, iar cheltuieli de deplasare, de ședere și de cazare ale avocaților participanți sunt acoperite de Comisia Europeană si parțial de avocații selectați să participe în proiect.

Pentru mai multe detalii persoana de contact din cadrul UNBR este dna Veronica Morecut, veronica.morecut@unbr.ro, tel: 021/3134875, 021/3160739, fax: 021/3134880.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here