Barclays isi va reduce cheltuielile cu 2 miliarde de lire

Banca britanica Barclays pregateste un program de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde lire sterline (2,3 miliarde euro), care include cateva mii de concedieri, cele mai multe la divizia de investment banking, au declarat surse bancare citate de Financial Times. 

In prezent, Barclays are cheltuieli de circa 20 miliarde lire sterline pe an, relateaza Mediafax.

Cea mai mare parte a programului vizeaza reducerea operatiunilor de investment banking din Asia, precum si retragerea partiala de pe pietele de retail si commercial banking din anumite zone ale Europei, inclusiv Italia.

Planul presupune pana la 2.000 de concedieri din divizia de investment banking, si va fi anuntat marti de directorul general Antony Jenkins, care a preluat conducerea bancii in luna august.

Jenkins incearca sa reinventeze valorile etice ale Barclays, pe langa misiunea de a revigora performantele financiare ale bancii. El a declarat ca va renunta la operatiunile de investitii in zone problematice din punct de vedere etic, precum tranzactionarea de marfuri din domeniul alimentar, si la divizia care ajuta clientii sa-si reduca la minimum taxele platite.

Barclays a fost implicata in mai multe scandaluri in ultimii ani, fiind amendata recent cu 290 milioane lire sterline de autoritatile din SUA si Marea Britanie pentru manipularea dobanzilor pe piata interbancara.