Banca Mondiala acorda consultanta Consiliului Concurentei printr-un contract in valoare de 4,4 milioane de euro

Consiliul Concurentei, in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, au semnat cu Banca Mondiala un contract in valoare de aproximativ 4,4 milioane euro prin care institutia internationala va acorda consultanta in domeniul analizei operationale specifice concurentei, in cadrul proiectului „Eficientizarea activitatii de aplicare a politicilor de concurenta in corelare cu politicile sectoriale”.

„Prin acest proiect ne propunem atat consolidarea Consiliului Concurentei ca institutie cheie a administratiei centrale, cat si imbunatatirea actiunilor noastre in vederea realizarii misiunii de a contribui la functionarea eficienta a sectoarelor economice romanesti, in beneficiul consumatorilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Valoarea contractului este de 19,84 milioane lei (aproximativ 4,44 milioane euro) din care 85% reprezinta finantare nerambusabila din Fondul Social European, iar restul este asigurat din fonduri nationale.

Proiectul se va derula pe o perioada de 24 de luni si vizeaza, in principal, cresterea rolului Consiliului Concurentei in elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenta, promovarea practicilor europene in domeniu, consolidarea capacitatii administrative a autoritatii de concurenta.

Proiectul „Eficientizarea activitatii de aplicare a politicilor de concurenta in corelare cu politicile sectoriale” face parte din „Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Adminsitrative”, Axa I, aprobat prin decizia Comisiei Europene 5748/21.11.2007.