Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre a acordat un împrumut Alro Slatina. Dentons și ZRVP mandate în proiect

Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu Alro Slatina, parte a grupului Vimetco, pentru programul său de investiţii de capital.

„Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu Alro, parte a grupului Vimetco, pentru programul său de investiţii de capital. Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a companiei, precum şi a capacităţii de producţie cu valoare adăugată”, a informat banca.

Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane dolari şi va fi, de asemenea, finanţat de băncile comerciale româneşti şi internaţionale.

„Sprijinirea investiţiilor responsabile, de tip ESG, este obiectivul nostru prioritar ca bancă de dezvoltare regională. Suntem încântaţi să vedem cum unul dintre clienţii noştri pe termen lung introduce măsuri de eficienţă energetică şi practici durabile din punct de vedere ecologic, în conformitate cu priorităţile Guvernului României. Având în vedere perspectivele pozitive pentru economie, suntem de părere că Alro va putea răspunde cererii interne crescute şi va avea un impact substanţial asupra dezvoltării economiei româneşti, inclusiv prin crearea de locuri de muncă, creşterea exporturilor şi a veniturilor pentru bugetul de stat”, a declarat Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB.

Acordul încheiat marchează o nouă etapă a parteneriatului dintre BSTDB şi Alro, care a început încă din 2015. De atunci, banca a acordat o sumă totală de 120 de milioane dolari pentru a sprijini dezvoltarea grupului.

„În prezent, focusul nostru este sustenabilitatea, prin urmare, am făcut paşi importanţi în comunicarea progreselor realizate în acest domeniu. Alro este una dintre companiile din România care şi-au stabilit ca scop îndeplinirea obiectivelor de neutralitate climatică, prin implementarea tehnologiilor de ultimă generaţie. Investiţiile semnificative realizate în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătăţirea eficienţei energetice şi optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcţie”, a declarat Marian Năstase, preşedintele Alro.

Dentons a asistat BSTDB cu o echipă de avocați coordonată de partenerii Timothy Stubbs (Head of Banking and Finance, Rusia) și Perry Zizzi (Managing Partner, Romania). Echipa i-a inclus și pe Oana Ionașcu (counsel, România), Cristina Staicu (associate, România) și Dennis Montgomery (counsel, Rusia).

ZRVP a asistat grupul Alro, echipa fiind coordonată de Ioana Racoți, name partner și Elena Iacob, partner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here