Avocatul român care a contribuit la succesul tranzacției Hisense – Gorenje

Hisense Luxembourg Home Appliance Holding, parte a grupului chinez Hisense, a preluat un pachet suplimentar de 60% din acțiunile Gorenje și a ajuns la o participație de peste 95% la producătorul sloven de electrocasnice. Anterior, chinezii dețineau sub o treime din compania slovenă.

Finalizarea tranzactiei este supusă autorizațiilor de către autoritățile competente antitrust, în special Comisia Europeană. Valoarea tranzacției depășește 250.000.000 EUR.

Wolf Theiss a consilat HISENSE cu privire la toate aspectele juridice, inclusiv participarea la un proces de licitație competitivă, structurarea tranzacțiilor, due diligence, legile privind piețele de capital și oferta de preluare și este, de asemenea, responsabil pentru depunerea contestațiilor către autoritățile competente din Europa.

Echipele Wolf Theiss au fost conduse de Markus Bruckmüller (Corporate) în colaborare cu partenerii Günter Bauer (Concurență) și Ron Given (Corporate). Markus Bruckmüller a subliniat că amprenta „WOLF THEISS” din Europa Centrală și de Est a facilitat munca noastră pentru HISENSE. Echipa noastră din Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria (inclusiv Macedonia), Republica Cehă, Polonia, România, Kazahstan, Serbia (care acoperă și Muntenegru), Slovenia și Ucraina au lucrat împreună pentru a oferi clienților noștri consultanță relevanta și la in timp util”. Günter Bauer a adăugat: „Profesioniștii cu care am avut plăcerea de a lucra de la HISENSE și GORENJE, abilitățile consilierilor financiari și al altor reprezentanți legali, împreună cu profunzimea, experiența și angajamentul echipelor noastre, au făcut cu adevărat o diferență în succesul acestei tranzacții importante”.

Din echipa de avocați care au făcut posibilă această tranzacție a făcut parte și Adrian Șter, Partner Wolf Theiss România.

Adrian Şter este Avocat Partener şi coordonator al Departamentului de Concurență și Ajutor de stat în cadrul biroului Wolf Theiss din România. Experienţa sa de peste 10 ani în dreptul concurenţei include consultanţă juridică acordată unor clienţi importanţi din domenii precum telecomunicaţii, aparatură electrocasnică, comerţul cu amănuntul, media, publicitate, energie, bunuri de consum cu mişcare rapidă (FMCG) şi produse farmaceutice. Adrian a acordat consultanţă pe probleme diverse, incluzând asistarea clienţilor în cadrul unor investigaţii privind cazurile de practici anticoncurenţiale, autorizarea concentrărilor economice sau depunerea de cereri de clemenţă, furnizând de asemenea cursuri de formare privind asigurarea conformităţii şi efectuarea de audituri din perspectiva dreptului concurenţei.

Înainte de a se alătura echipei Wolf Theiss, Adrian a fost Asociat Coordonator în cadrul Departamentului de Concurenţă, Proprietate Intelectuală şi Protecţia Consumatorului al unei cunoscute case locale de avocatură.

Adrian deţine o diplomă de licenţă acordată de Facultatea de Drept a Universităţii Babeş – Bolyai, o diplomă de licenţă acordată de Nottingham University Law School, precum şi o diplomă de master în drept european acordată de University College London Law School.

Este membru al Baroului Bucureşti şi al Camerei Naţionale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here