Luisa Mendez-Guzman, de la McGregor & Partners, obtine certificarea de consilier in proprietate industriala

Luisa Mendez-Guzman, avocat specializat in proprietate intelectuala in cadrul societatii McGregor & Partners, a obtinut recent certificarea de consilier in proprietate industriala.

In procesul de dezvoltare si promovare a unui brevet, a unei marci sau a altor drepturi de proprietate intelectuala, companiile pot apela la un specialist in proprietate industriala pentru protejarea si prevenirea incalcarilor drepturilor de proprietate intelectuala. Potrivit legii, aceasta specializare este practicata legal numai de membrii Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala a Romaniei (CNCPIR).

„Astazi, pentru orice companie, diferentiatorul, informatia in general si protejarea aspectelor de marca, inventie si copyright au devenit cel putin la fel de importante ca un contract bine facut. In aceste conditii intelegem foarte bine care sunt provocarile de ordin economic, tehnic si creativ, precum si investitiile mari pe care companiile le fac in domeniul proprietatii intelectuale. Infractiunile din domeniul proprietatii industriale – produse contrafacute, furtul de marca, piraterie – reprezinta un fenomen in continua crestere, ce afecteaza mereu noi domenii si obliga companiile sa adopte anumite masuri necesare de protectie. Data fiind specializarea in diverse aspecte ale proprietatii intelectuale, ne bucuram ca putem oferi servicii integrate si complete, pornind de la inregistrarea marcilor si brevetelor de inventie, protectia pe durata vietii acestora, cat si reprezentarea si consilierea in cazul unor litigii de proprietate intelectuala”, a explicat Luisa Mendez-Guzman, avocat McGregor & Partners.

„Ne-am asumat rolul de a fi partenerii clientilor nostri in legatura cu aspectele juridice de specialitate, dar suntem si cei care ii sprijina in gasirea solutiilor, de multe ori de prevenire ale unor situatii neplacute, in diferite aspecte ale afacerilor lor. Inregistrarea Luisei este certificarea experientei pe care a dobandit-o in ani de practica in domeniul proprietatii intelectuale si este parte din demersul pe care „McGregor & Partners” il face constant pentru a fi cat mai aproape de nevoile clientilor sai. In cazul in care un proiect de proprietate intelectuala, media si IT impune colaborarea cu specialisti din alte jurisdictii, beneficiem de avantajul unei colaborari foarte bune cu partenerii nostri din Bulgaria – biroul „McGregor & Partners” Sofia si cu cea a colegilor din Marea Britanie – firma internationala de avocatura, Stephenson Harwood”, a declarat Boiana Berchi, Partener McGregor & Partners.

Luisa Mendez-Guzman face parte din echipa McGregor incepand din anul 2013 si are o semnificativa experienta anterioara in domeniul proprietatii industriale. De-a lungul carierei sale a asistat clienti din domenii variate (horeca, retail, IT, farmaceutic, divertisment), acordand consultanta si reprezentare unor companii cu portofolii de sute de marci si brevete, la nivel national, comunitar si international.