Avocatul Dănuţ-Ioan Bugnariu revine la Zamfirescu Racoţi & Partners în calitate de Partener

Avocatul Dănuţ-Ioan Bugnariu revine la Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) după 15 ani şi devine, începând cu această lună, partener al societăţii de avocaţi şi coordonatorul practicii de drept penal al afacerilor.

”Este o bucurie și o onoare pentru mine sa ma întorc alaturi de foștii mei colegi în firma în care am început sa practic avocatura. Prioritațile mele la ZRP vor fi extinderea serviciilor de drept penal și în zona de prevenție, prin consilierea clienților în sensul fraudelor la care ar putea fi expuși și conștientizarii cadrului legal extrem de specializat existent, și valorificarea la maximum a capacitații ZRP de a furniza clienților echipe multidisciplinare, adevarate task-force-uri, atât de necesare în cazurile urgente și complexe cu care se confrunta clienții corporativi”, a declarat Danuț-Ioan Bugnariu, noul partener ZRP.

”Pentru noi, ca firma, este foarte important ca largirea sferei partenerilor sa fie realizata într-o maniera cât mai fireasca și compatibila. Cu Danuț, am avut relații de colaborare de multa vreme și am constatat ca exista acea sinergie, compatibilitate și spirit de apartenența la ZRP pe care le urmaream. Sunt convins ca, sub conducerea lui Danuț și cu sprijinul av. prof. univ. dr. Valerian Cioclei, practica noastra de drept penal se va consolida, devenind un lider și un reper pe piața eterogena și animata a acestui tip de servicii avocațiale”, spune partenerul fondator al ZRP, Calin-Andrei Zamfirescu.

Av. Bugnariu Dănuț-Ioan este specializat în domeniul dreptului penal al afacerilor (infracțiuni de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani, crimă organizată, înșelăciune, abuz în serviciu, etc), cu experiență vastă anterioară în materia consultanței și litigiilor civile și de afaceri. Are o specializare in domeniul dreptului penal al afacerilor, inclusiv un stagiu de pregatire la Fitzwilliam College, University of Cambridge. Este membru al Baroului București (U.N.B.R.) din anul 2001 și membru al unor asociații și fundații interne și internaționale relevante (Fair Trials International Londra – Comisia de Experti Legali, European Criminal Bar Association, Asociația Română de Științe Penale) fiind de asemenea acceptat ca expert cu privire la legislația penală română în procese din Marea Britanie.

A acordat asistență juridică pentru clienți persoane fizice și juridice române și străine, la toate nivele de jurisdicție, inclusiv la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și Comisiilor Parlamentare de Anchetă.