Avocatul care a supraviețuit masacrului de la hotelul Mandalay Bay

Patronii hotelului Mandalay Bay, din care a fost deschis focul asupra a mii de oameni prezenți la un festival de muzică country, în octombrie 2017, în Las Vegas, atac soldat cu moartea a 58 de persoane, au dat în judecată sute de supraviețuitori, relatează Digi24.ro citand The Guardian.

Decizia a fost luată ca o măsură de precauție pentru a evita orice fel de răspundere, în cazul în care vreuna dintre victime ar fi dat în judecată hotelul. Compania MGM Resorts International, care deține și hotelul Mandalay Bay, a intentat mai multe procese în Nevada, California, New York, dar și alte state, spunând că „nu poartă nicio răspundere” față de victime și familiile acestora, în cazul celui mai mare atac armat din SUA.

Procesul este adresat celor care au dat sau se gândesc să dea în judecată hotelul de unde Stephen Paddock a deschis focul asupra oamenilor, a ucis 58 de oameni, a rănit alte câteva sute, apoi s-a sinucis.

Brian Claypool, un avocat care s-a numărat printre cei prezenți la concert în octombrie 2017, spune că aceste procese sunt o „manevră ipocrită” care se va transforma într-un „dezastru de PR” pentru hotel.

„Este o tactică abuzivă de intimidare a supraviețuitorilor care își caută dreptatea”, a declarat Claypool, reprezentantul legal a zeci de victime.

Compania care deține hotelul spune însă că resortul își luase toate măsurile de siguranță și că nu putea face nimic pentru a împiedica atacul.

Sursa foto: DAVID BECKER / GETTY IMAGES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here