Avocatul care a adus victoria pentru Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, informează Agerpres citând DPA.

Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră.

Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.

În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o iniţial Djokovic.

”Un profesor şi un medic foarte calificat au prezentat scutirea sa medicală. În plus, excepţia medicală şi motivul pentru care a fost oferită a fost ratificată separat de o comisie formată din specialişti ai statului Victoria”, a spus Kelly, care s-a întrebat retoric în faţa curţii: ”Ce putea face mai mult acest om?”.

Avocaţii tenismanului sârb şi-au prezentat argumentele în faţa tribunalului, iar oficialul guvernamental Tran a vorbit cu doar o jumătate de oră înaintea suspendării audierii.

În timpul pauzei, cele două părţi au convenit, la îndemnul judecătorului, asupra faptului că Djokovic nu a primit timpul adecvat pentru a răspunde notificării de anulare a vizei sale.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a arătat, totodată, că nota de intenţie pentru anularea vizei a fost întocmită defectuos, pe ”amestecarea confuză a două motive”. De asemenea, avocatul a susţinut că Djokovic a fost tratat la aeroport, în ziua sosirii, ca şi cum nu ar fi avocaţii ”nu ar putea fi de folos” în cazul său, neprimind şansa de a răspunde la notificarea sa legată de anularea vizei.

Audierea lui Djokovic a început cu întârziere din cauza unor probleme tehnice legate de legătura video a tribunalului.

Nick Wood are o experiență bogată în domeniul dreptului public și comercial. Înainte de a se alătura Baroului din Australia, Nick a activat în calitate de consilier pentru procurorul general al Commonwealth-ului din 2008 până în 2009. El a activat, de asemenea, ca avocat în biroul consilierului general AGS și la Baker & McKenzie.  Nicholas Wood – este editorul capitolului „Judicial Review” dedicat Dreptului administrativ victorian (Thomsons). Nick deține diplome cu 1st class honours de la Universitatea Națională Australiană în drept și arte (filozofie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here