Avocatii Voicu & Filipescu obtin unda verde de la CC pentru tranzactia OTP Bank – Banca Millennium

Consiliul Concurentei a aprobat, recent, tranzactia prin care OTP Bank Romania, asistata de catre avocatii de la Voicu & Filipescu, a achizitionat, la sfarsitul lunii iulie a acestui an, 100% din actiunile Bancii Millennium. Concret, CC a emis o decizie de neobiectiune privind operatiunea de concentrare economica notificata.

Tranzactia notificata a constat in dobandirea de catre OTP Bank Romania a controlului unic asupra Bancii Millennium. Una dintre cele mai sensibile chestiuni de natura tehnica ce a trebuit adresata in contextul notificarii a fost definirea pietei relevante (respectiv a sub-segmentelor acesteia si a cotelor de piata aferente). Echipa noastra de avocati specializati in dreptul concurentei si in drept financiar-bancar s-a bucurat pe deplin de sprijinul echipei OTP Bank Romania, care a contribuit in mod semnificativ la rezultatul final favorabil si carora le multumim inca o data pentru stransa colaborare„, a declarat Georgiana Badescu (foto articol), partener Voicu & Filipescu.

Consiliul Concurentei a apreciat ca realizarea concentrarii economice nu ridica probleme de ordin concurential, precum si ca operatiunea notificata nu va schimba ierarhia pe segmentele de piata relevante si nu va determina crearea sau consolidarea unei pozitii dominante care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.

La sfarsitul lunii iulie a acestui an, OTP Bank Romania, membra a OTP Group, a achizitionat 100% din actiunile Bancii Millennium, membra a Banco Comercial Português. In conformitate cu prevederile legale in materie de concentrari economice, tranzactia a fost supusa obligatiei de notificare catre Consiliul Concurentei, finalizarea tranzactiei fiind conditionata inclusiv de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta.

Voicu & Filipescu are una dintre cele mai diverse practici de concurenta de pe piata, avocatii specializati ai firmei fiind implicati intr-o varietate de proiecte ce presupun asistenta in investigatii derulate de catre Consiliul Concurentei, notificari de concentrare economica, monitorizarea angajamentelor asumate de catre agentii economici, precum si masuri de preventie a incalcarii legislatiei de concurenta prin definirea de bune practici si derularea de programe de training pentru angajatii clientilor.