Avocatii TZA, in vanzarea ATE Bank Romania

Piraeus Bank Grecia a fost asistata de avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii in vanzarea ATE Bank Romania catre un investitor roman, in cadrul unei tranzactii de peste 10 milioane de euro.

Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit asistenta juridica Piraeus Bank Grecia in tranzactia vizand vanzarea participatiei de 93,27% detinuta in ATE Bank Romania pentru suma de 10,3 milioane de euro.

O echipa multidisciplinara formata din avocati specializati in drept bancar, fuziuni si achizitii, drept societar, precum si consultanti fiscali a reprezentat interesele Piraeus Bank Grecia, asistand pe durata procesului de negociere si incheiere a intelegerii.

Tranzactia este conditionata de divizarea unei majoritati a activelor si pasivelor ATE Bank Romania si integrarea acestora in Piraeus Bank Romania, precum si de obtinerea acordurilor din partea autoritatilor de reglementare.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de partenerii Mihai Dudoiu si Razvan Gheorghiu-Testa, carora li s-au adaugat alti avocati si consultanti fiscali, printre care Dragos Apostol, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii si Alin Chitu, Tax Partner in cadrul diviziei de fiscalitate a firmei de avocatura.

„Este un proiect interesant din perspectiva structurii tranzactiei – una relativ complexa, ce a presupus o comunicare deschisa si o abordare inovatoare din partea tuturor celor implicati. Dar dincolo de provocarea profesionala, mai imbucurator mi se pare acest proiect pentru mediul de afaceri, caci prefigureaza aparitia unui nou jucator pe piata bancara intr-o perioada in care se afirma, din ce in ce mai des, ca reluarea finantarii este cheia relansarii economice generale”, a declarat Dragos Apostol, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii vor continua sa asiste vanzatorul pentru indeplinirea unor conditii suspensive in vederea finalizarii tranzactiei, precum si la realizarea divizarii partiale a ATE Bank Romania.