Avocatii si stresul la locul de munca

Cincisprezece organizatii din domeniul legal si-au unit fortele pentru a crea un nou grup de lucru de promovare a bunastarii mentale in comunitatea juridica.

La inceputul acestui an, a aparut un studiu australian care arata ca avocatii au „un nivel semnificativ mai mic de bunastare a sanatatii psihice si psihosomatice, spre deosebire de alte alte profesii”.

The Legal Professions Wellbeing Taskforce va identifica domeniile in care colaborarea pe probleme de sanatate mentala va fi benefica. Tot ei vor identifica si mecanismele pentru stabilirea si schimbul de bune practici, modului de imbunatatire a perceptiei sanatatii mintale si incurajarea la accesarea unui sprijin in acest sens.

The Law Society and LawCare sunt cele doua organizatii de conducere ale sistemului, impreuna cu the Bar Council, the Solicitors Regulation Authority, CILEx, CILEx Regulation, the Law Society’s Equality Diversity and Inclusion Committee, the Institute of Trade Mark Attorneys, the University of Law, BPP, Newcastle University, Linklaters, the City Mental Health Alliance, the Junior Lawyers’ Division si the Bar Standards Board.

Presedintele The Law Society, Jonathan Smithers declara: „Avocatura poate fi o cariera solicitanta. Multi dintre noi sunt atrasi de provocarea intelectuala pe care o presupune aceasta meserie, dar si presiunea pe care o implica succesul. Cu aceasta presiune ridicata, poate sa vina si mult stres. Este vital ca profesionistii din domeniul juridic sa constientizeze importanta sanatatii mintale si sa aiba o mai mare deschidere catre conversatiile cu privire la aceasta tema.

Acest grup de lucru ofera oportunitatea binevenita de a lucra in colaborare cu experti din tot sectorul juridic pentru a spori sanatatea mintala si a furniza o bunastare in comunitatea noastra.”

Elizabeth Rimmer, directorul LawCare, a adaugat: „LawCare a identificat ca exista o constientizare scazuta a suportului si a serviciilor disponibile celor din comunitatea juridica. Exista, de asemenea, o lipsa de cunostinte in comunitatea legala, care arata ca nu exista nicio cercetare evaluativa privind eficienta programelor de bunastare existente.”

Un studiu cu privire la stresul la locul de munca, condus de Lawyer 2B, a aratat ca doar 17% dintre avocati sunt constienti de initiativele din cadrul firmei lor pentru a ajuta angajatii sa gestioneze cat mai bine stresul. Alti 28% nu erau siguri daca firma lor avea politici in aceasta privinta, pe cand mai mult de jumatate au declarat ca firma lor nu a avut nicio initiativa de evitare a stresului la locul de munca sau de gestionare a acestuia.