Avocatii si pozele de prezentare

O poza de tip corporate, care sa fie folosita in prezentarea companiei, naste in majoritatea avocatilor o anxietate, un anumit trac de camera. Oricate emotii ai avea si oricat de nefotogenic crezi ca esti, aceasta fotografie poate fi un instrument de marketing util. De aceea, trebuie sa facem eforturi pentru ca poza sa fie perfecta.

Un astfel de portret iti acorda incredere in sine, care este apoi transmisa catre potentialii clienti. Intr-o fractiune de secunda se trimite un mesaj despre cine esti tu ca profesionist. Asadar, atunci cand primesti un email de la HR, care te informeaza ca urmeaza sa ajunga fotograful, nu te panica ci intreaba-te ce poti sa faci pentru a obtine o fotografie perfecta.

Mai jos, The Lawyer prezinta un „ghid de supravietuire” pentru un portret profesionist si reusit, realizat de Stephen Wallace, fotograf specializat in corporate.

  1. Fii punctual! Punctualitatea ajuta pe toata lumea

Fotografii specializati pe acest tip de sedinte foto sunt foarte ocupati si pretuiesc fiecare minut. Faptul ca amani sa fii pozat nu e o strategie tocmai buna. Fotograful va fi grabit, iar tu foarte stresat – nu este o combinatie pozitiva. Ofera-ti putin timp in plus inainte de a ajunge la momentul in care vei fi pozat.

  1. Dress to impress

„Dress to impress” un client. De obicei, majoritatea caselor de avocatura impun un anumit dress-code. In cazul in care acest lucru nu se aplica si compania voastra, regula este sa te imbraci la sedinta foto precum te-ai intalni cu un client pentru prima oara. Acest sfat semnifica faptul ca aderezi la imaginea firmei, dar personalitatea ta nu va avea de suferit.

  1. Ochelari – da sau nu?

Oamenii pot fi foarte indecisi daca sa poarte ochelari sau nu in poza de prezentare. Amintiti-va ca aceasta fotografie va reprezinta si este folosita pentru uzul extern, nu intern. Asadar, daca porti ochelari atunci cand ai intalniri cu clientii, cel mai bine ar fi sa ii pastrezi si pentru poza. Daca, totusi, nu vrei sa ii porti, ii poti aseza strategic pe birou, langa tine.

  1. Marea dezbatere: Sa zambim?

Cu exceptia situatiei in care angajatorul impune o anumita pozitie, incearca sa fii cat mai natural in poza. Suna ca un cliseu, insa Be yourself, altfel totul va iesi fortat, iar acest lucru se poate observa intr-o fotografie. Acestea fiind spune, un zambet subtil poate fi apreciat.

  1. Comunica cu fotograful

Pune-i intrebari fotografului. Spune-i cum te simti mai confortabil, poti chiar sa vii cu idei de pozitie pentru poza. Chiar daca va trebui sa iesi putin din zona ta de confort, o sedinta foto nu este la fel de stresanta precum un proces. Cel mai bine e sa comunici cu fotograful, fiindca impreuna veti avea succes, iar poza te va reprezinta 100%.